Pinot Brut • Wijndomein Aldeneyck | S.A.
Weelderige mousse met fijne belletjes door aanzienlijke lagering sur lattes. Expressieve neus van fruitbloesem, vruchtenaroma’s zoals wilde perzik en peer, mooi aangevuld met brioche en biscuitjes. Levendige zuren, iets mineraligs en een mooie afdronk.
Wijn-spijs: aperitief! Gegrilde (livar)ham, parmaham, macadamianoten, …
De Parel Limited Edition • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2008
Een mousserende wijn van deze leeftijd en dit kaliber is ongeëvenaard in Limburg. Het hoogtepunt van 25 jaar ijveren. Het begint met een basiswijn van geweldige kwaliteit, maar de lange rijping op de gist zorgt voor een geweldige harmonie en complexiteit in aroma’s, alsook een zeer fijne mousse en geweldige afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde kreeft. Ossobuco. Pasta porcini.
Chardonnay • Château Bon Baron | 2016
Complexe chardonnay met mooi geïntegreerde tonen van de houtopvoeding en malolactische omzetting. De rijpere fruitsmaken van vijg, perzik, rode appel en zelfs een vleugje banaan worden zeer aangenaam aangevuld met aroma’s van butterscotch, vanille en toast. Frisse zuren in combinatie met een vollere body en romigheid maken deze wijn in alle opzichten geweldig in balans. Schenk deze wijn niet te koud en kies voor een groter glas om de complexiteit nog beter tot uitdrukking te kunnen brengen.
Wijn-spijs: pasta carbonara
Pinot Noir • Wijndomein Stokhem | 2018
Rode kersen en cranberry’s verraden meteen het druivenras. De houtaroma’s zoals vanille, kokos en een beetje karamel zijn in de smaak nog duidelijker waar te nemen. Aangename rijpingsaroma’s van tabak en cranberrycompote maken het af. Een wijn met structuur door de zuren en tannines, die het beste tot zijn recht komt in een groot glas.
Wijn-spijs: varkenshaasmedaillon met gebakken paddenstoelen en eigen jus
Riesling Federspiel Terrassen • Weingut Frischengruber | 2017
Gele perzik met een touch van sinaasappelschil, minerale structuur, gemiddelde body, witte appel, strakke maar fijne zuurtjes, ziltig-citrusachtige nasmaak, fijn doordrinkbaar karakter.
Wijn-spijs: carpaccio van zeebaars
Riesling Smaragd Ried Goldberg • Weingut Frischengruber | 2017
Intense neus van gele rijpe exotische vruchten met een vleugje bloesem-honing, fijne appeltjes en een touch van gekonfijte sinaasappel. Sappig, elegant met frisse zuren en mooi gebalanceerd zoet. In de afdronk mango en citroen.
Wijn-spijs: poké bowl met zalm
Gans En Roses • Weingut Haider | 2019
Het betoverende etiket en de intrigerende naam vormen een goed voorproefje van deze heerlijke wijn. De complexe neus met rijp rood fruit zoals kers en pruim, sappig zwart fruit waaronder zwarte kers en braam en kruidige aroma’s van peper, kruidnagel en ceder intrigeert. In de smaak worden deze aroma’s nog aangevuld met zwarte bes en een vleugje vanille. Deze rode blend uit Burgenland biedt een perfecte balans tussen sappig fruit en kruidigheid met een aangenaam mondgevoel door de zachte tannines en heeft een lange afdronk.
Wijn-spijs: Merguez van de barbecue, pasta bolognese, melanzane alla parmigiana
Gelber Muskateller DAC • Skoff Original | 2018
Fruitig, ‘druifachtig’ boeket met vlierbloesem en rozen. Intense smaak van vlierbloesem, citrus, grapefruit en iets nootmuskaat. Op fruit gebaseerde afdronk met aanhoudende tonen van citrus en rozenblaadjes. Zeer gastronomische wijn!
Wijn-Spijs: Ceviche van zeebaars (met kumquat en lychee)
Sauvignon Blanc Hochsulz • Skoff Original | 2017
De wijn uit deze top Lage stuift het glas uit. De perfect rijpe druiven van deze steile zuidhelling geven aroma’s van passievrucht, maracuja, limoen en wilde perzik met ook een aangename ‘groenige’ touch. De kruidige geuren en smaken van laurierblad, peper en kruidnagel maken het feestje in je neus en mond compleet. Deze complexe aroma’s worden gedragen door frisse versmolten zuren en geven een eindeloze lengte.
Wijn-Spijs: Indiase kip met garam masala / pasta met een sterke geitenkaas, limoen en groene groentes zoals groene asperges, broccoli, koolrabi.
Sauvignon Blanc Royal • Skoff Original | 2017
Intense geur van fris tropisch fruit en rijp citrusfruit, zoals ananas, limoen en passievrucht, met een aangename grassige touch én, zeer kenmerkend voor de Royal-lijn, aroma’s van kruidnagel, butterscotch, vanille en geroosterde noten. Een zeer complexe gespierde Sauvignon Blanc met frisse zuren, stevige body, een enorme lengte en rijpingspotentieel! Super spannend glas wijn, gastronomisch zeer breed inzetbaar.
Wijn-Spijs: Gebakken zalm met pesto (en pasta)
Zweigelt Reserve • Skoff Original | 2015
Complexe neus van donkere kersen, rijpe pruimen, bramen, wilde bessen, donkere chocolade, noga, vanillestokjes, karamel met een vleugje cassis, geroosterde amandelen en hazelnoten. In de mond rijpe pruimen, kersen, bramen, donkere chocolade en cassis met merkbaar geroosterde aroma\'s. Rijpe, goed geïntegreerde tannines. Zeer lange afdronk op basis van tannine en fruit.
Wijn-Spijs: Hertenrug met rode kool
Syrah Dubbel Magnum • Weingut Achs | 2015
Wijn-Spijs: Boerenkool met worst. Gebakken biefstuk met pepersaus
Welschriesling Auslese, Magnum • Weingut Haider | 2017
Witte perzik en exotische vruchten. Zeer veel smaak. Een mooi spel tussen zoet en zuur, met een vleugje honing. Soms heeft men niet veel nodig om gelukkig te zijn!
Wijn-Spijs: Bavarois van abrikoos met gekonfijte ananas. Apfelstrudel
Sämling 88 Nektaressenz, Trockenbeerenauslese (0,375) • Weingut Haider | 2015
Zeer complexe en betoverende wijn. Aroma’s van passievrucht, mango en lychee knallen het glas uit. Gedroogde abrikoos, honing en sinaasappelmarmelade vullen dit perfect aan. Zeer zuiver en ondanks het restzoet toch perfect in balans. Eindeloze afdronk.
Wijn-Spijs: Baklava. Limburgse (linzen)abrikozenvlaai
Grüner Veltliner Federspiel Ried Steiger • Weingut Frischengruber | 2019
Intense neus van peer, rijpe appel, abrikoos, bloesem, vers gemaaid gras en een hint van peper en bloemenhoning. In de mond komen in aanvulling hierop ook smaken van citroensap en grapefruit naar voren. Sappige wijn met goed gebalanceerde zuren die door de lagering op de lie ook een ronder mondgevoel heeft.
Wijn-spijs: Zalmforel en papillotte met ansjovis, dille en citroen. Mosselen met witte wijn.
Grüner Veltliner Smaragd Kreuzberg • Weingut Frischengruber | 2018
Fantastisch voorbeeld van een elegante Grüner Veltliner Smaragd. Aroma\'s van gele appel, nectarine, mandarijn, grapefruitzeste, natte steen, peper en groene kruiden dartelen in het glas. Mondvullend maar tegelijkertijd ook sappig door de fijne zuren. Drink deze wijn niet te koel en in een groot glas en geniet nog meer van deze zeer complexe wijn en de geweldig lange afdronk. Een wijn met een enorm bewaarpotentieel.
Wijn-spijs: Gebakken forel met amandeltjes. Salade niçoise met verse tonijn
Rotgipfler Tagelsteiner • Stadlmann | 2019
Deze Rotgipfler overweldigt in de neus al door de hoge complexiteit: aroma’s van kweepeer, abrikoos, jasmijn, citroenzeste, chocolade, toast, gedroogde abrikoos en zelfs theeblaadjes (jasmijnthee) buitelen over elkaar heen en vullen elkaar voortdurend aan. Tel daar de volle body, aangename zuren en lange complexe afdronk bij op en je weet dat je een gastronomische wijn in je glas hebt. Bij voorkeur schenken in een groot glas en niet te koud om de wijn optimaal tot zijn recht te laten komen.
Wijn-spijs: Aziatisch gelakt buikspek
Zierfandler Anninger • Stadlmann | 2020
In de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: fruitige aroma’s van rijpe peer, abrikoos en grapefruit aangevuld met sinaasappelbloesem en kardemom. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Wijn-spijs: gegrilde tonijn met watermeloen, zwarte olijf en munt
Rotgipfler Anninger • Stadlmann | 2020
Een verrassende combinatie van intense aroma’s zoals perzik, rijpe appel, kweepeer, bloesem en honing met een kruidige ondertoon toont meteen de kracht van dit bijzondere druivenras. In de smaak herkennen we eveneens dit samenspel van fruit en kruidigheid. De intensiteit, het smaaktype en de aangenaam lange afdronk zorgen voor een brede gastronomische inzetbaarheid.
Wijn-spijs: Kruidige Marokkaanse couscous met kip en rozijn.
Blanc de Biz Extra Brut • Domein Cuvelier | 2018
De Blanc de Biz 2018 toont de elegantie van een Blanc de Blancs in optima forma. Aroma’s van citroen (sap en zeste), abrikoos, brioche, citroencakejes en amandel krijgen door de frisse zuren een enorme kick. Samen met de fijne mousse en lange afdronk is dit een heerlijk eetlustopwekkend aperitief.
Wijn-spijs: aperitief! Oesters, scheermesjes, geroosterde amandelen
Riesling Auslese (0,375) • Weingut Haider | 2017
Alleen al de geur van deze heerlijke dessertwijn laat je het water in de mond lopen. Intense en complexe aroma’s van honing, gedroogde abrikoos, gedroogde appel, mango, papaya en gekonfijte sinaasappelschil. De geweldige balans tussen zoet en zuur en de lange afdronk maken dit zoete Rieslingfeestje compleet.
Wijn-spijs: Abrikozen linzenvlaai. Spongecake, pistache, tropisch fruit.
Sauvignon Blanc DAC • Skoff Original | 2020
Stuivende neus vol limoen, kruisbes, rode appel, perzik en passievrucht met een vleugje vers gemaaid gras en vlier. Fris mondgevoel waarin limoen en kruisbes qua aroma’s de boventoon voeren met een aangenaam bittertje in de sappige afdronk.
Wijn-spijs: salade met groene asperges en mozzarella di bufala. Zalmforel en papillotte met dille en limoen.
Gewürztraminer Kranach • Skoff Original | 2017
Zeer intense neus met rozen, rozijnen en rijp geel fruit. Zeer sappige en delicate smaak met een vleugje gedroogd fruit en rijpe grapefruit. Sappige terroir-typische afdronk.
Wijn-spijs: Pittige Thaise curry
Le Loup • Domein Beau Marais | 2020
Tropisch fruit, perzik en appel stijgen op uit het glas, aangevuld met aroma’s van room, toast en ceder. In de mond voegt grapefruit hier nog een aangenaam fruitig bittertje aan toe. De perfecte balans tussen romigheid en zuren en de lange afdronk maken deze verrassende blend tot een heerlijke wijn.
Wijn-spijs: Tajine van kip, couscous en ras el hanout
Chardonnay Alte Reben • Weingut Achs | 2019
Dit is het type Chardonnay dat je bij Alte Reben én Paul Achs verwacht. De perfecte balans tussen geconcentreerde maar toch elegante fruitsmaken en een spannende kruidigheid, tussen frisse zuren en een aangename body, met bovendien een lange afdronk. Aroma’s van peer (inclusief schil!), appel en mandarijn krijgen gezelschap van een complexe mix van ceder, kruidnagel, kaneel en toast. In de smaak komt hier nog een limoentje en tegelijkertijd iets romigs met een kleine touch butterscotch bij. Gun deze wijn een groot glas (of kies zelfs voor karafferen) en serveer niet te koud.
Wijn-spijs: Gebakken skrei met beurre blanc. Stoofpotje van knolselderij en paddenstoelen met mosterd, dragon en peper
Zierfandler Igeln • Stadlmann | 2020
De autochtone Zierfandler verrast keer op keer. In deze single vineyard wijn voert kweepeer de boventoon, met abrikoos, rode grapefruit, sinaasappelschil en een vleugje kaneel als aanvulling. Een aangename body in combinatie met fijne zuren geeft de wijn in de mond extra frisheid. Een kruidige bitterheid, denk aan bittere sinaasappel en Italiaanse amaro’s, voegt extra spanning toe.
Wijn-spijs: Tonno in agrodolce (gegrilde tonijn met ingelegde uien)
CuBiz • Domein Cuvelier | 2017
Heerlijke neus met appeltjes, citroen en abrikoos maar ook brioche, citroencake, appeltaart en amandel. In de smaak komen frisse aroma’s zoals appel en grapefruit nog meer naar voren in combinatie met de frisse zuren en de weelderige mousse. Een complex glas mousserende wijn met een lange aangename afdronk.
Wijn-spijs: aperitief: pata negra, olijven, geroosterde amandelen, …
Tridendron • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Rode pruim, rode en een beetje zwarte kers, rozenbottel maar ook kruidnagel, peper en toast. Een sappige wijn met een krachtige body en stevige maar wel rijpe en aangename tannines. Karafferen en serveren in een groot glas zorgt voor nog meer drinkplezier.
Wijn-spijs: moussaka
Blaufränkisch • Weingut 'ET' Triebaumer| 2020
Dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.
Wijn-spijs: Hamburger met uiencompote. Taco pulled portobello