Pinot Gris • Wijngoed Thorn | 2022
Chardonnay • Wijndomein Stokhem | 2022
Pinot Noir rosé • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Auxerrois • Overst Voerendaal | 2021
Aroma’s van appel, citroen, bloesem en natte steen met een kleine hartige touch van brooddeeg die voor extra spanning zorgt. In de mond iets meer nadruk op de citrustonen, mede door de frisse zuren die fijn gebalanceerd worden door een iets ronder mondgevoel.
Wijn-spijs: asperge met beurre blanc, zeebaars en lamsoor
Pinot Gris Late Harvest • Wijngoed Thorn | 2021
Frisse dessertwijn met aroma’s van honing, honingmeloen, wilde perzik, peer en papaya. Een klein bittertje in de smaak en de aangename zoet-zuur verhouding maken dit tot een heerlijke elegante Late Harvest Pinot Gris.
Wijn-spijs: Aardbeientaartje. Eton mess
Pinot Noir 777 • Wijngoed Thorn | 2019
Laat je niet foppen door de lichte granaatrode kleur! Deze Pinot Noir heeft een intense neus van kersen, rode bessen, karamel, gestoofde kersen, gedroogde cranberry’s en een hint van kirsch en tabak. Complexe aroma’s dus, mede door de rijping op barriques en de leeftijd. Aangenaam mondgevoel met zachte rijpe tannines en een lang aanhoudende afdronk.
Wijn-spijs: Rouleau van parelhoen met paddenstoelen. Tonijnsteak van de houtskoolgrill.
Pinot Noir RESERVA • Wijndomein Stokhem | 2018
Een stevige Pinot Noir met een klassieke neus van rode pruim en rode kers met kruidige tonen van de Franse barriques zoals kruidnagel, ceder, toast en een vleug cacao waarbij lichte ontwikkelingsaroma’s in de vorm van tabak en compote van rode pruimen en kersen het aromapalet mooi aanvullen. Stevige body door het rijpere fruit en de tannines, complexe afdronk. Karafferen aanbevolen.
Wijn-spijs: Bavette met kersen-cacaojus en knolgroenten
Pinot brut rosé • Wijngoed Thorn | 2021
Altijd een feestelijke aanblik, een parelende roséwijn. Aroma’s van rood fruit zoals aardbei, framboos en rode kers, met ook een touch van citroenzeste en rode appel, worden naadloos aangevuld door secundaire tonen van biscuitjes en toast. Eigenlijk dus de lekkerste aardbeienvlaai op harde wenerdeeg maar dan in bruisende vorm!
Wijn-spijs: Aperitief (vb. San Daniele) Tataki van tonijn met granité van watermeloen
Auxerrois • Wijngoed Thorn | 2022
Een aromatische Auxerrois, met aroma’s van peer, perenschil, appel en perzik met ook een vleugje bloesem. In de smaak vult een aangenaam bittertje van citroenzeste het aromapalet aan. Een fruitige wijn die frisheid mooi combineert met een ronder mondgevoel en een sappige afdronk.
Wijn-spijs: Asperges à la Flamande. Salade met gebakken zalm en dressing van citroen (met zeste)
Pinot Gris • Wijngoed Thorn | 2022
Een ingetogen versie van de Pinot Gris, met uiteraard wel de typische tonen van meloen, rijpe peer, honing, nectarine en een vleugje speculaaskruiden, die in de geur vooral herkenbaar zijn als kaneel maar in de smaak ook als steranijs. Mooie balans tussen rijp fruit en frisheid met een klein restzoetje en een frisse fruitige afdronk.
Wijn-spijs: sushi maki met zalm. Salade met gerijpte comté
Pinot Noir rosé • Wijngoed Thorn | 2022
De elegante lichtroze kleur en de fruitige aroma’s van rode kers, framboos, frisse aardbei en cranberry met een vleug van kersenbloesem verleiden ons telkens opnieuw. Aangenaam mondgevoel en frisse fruitige afdronk.
Wijn-spijs: carpaccio van watermeloen met feta en zwarte olijf
Riesling • Wijngoed Thorn | 2018
De diepe kleur in het glas verraadt al de power van deze wijn! Honing, perzik, peer en sinaasappelbloesem geven deze halfzoete Riesling een aangenaam aroma. De typische ‘Rieslinggeur’ die vaak omschreven wordt met ‘natte steen’ ontbreekt uiteraard ook niet. Goede balans tussen het aanwezige zoet en de frisse zuren, hetgeen samen ook zorgt voor een goede afdronk. Aanrader voor mensen die niet van droge wijn houden maar ook inzetbaar bij spicy gerechten of bij een niet al te zoet dessert.
Dornfelder • Wijngoed Thorn | 2022
Donkerrode soepele wijn. Intense neus met veel (zwart) fruit zoals braam, zwarte kers, rode pruim en bosvruchten met een kleine touch van peper en een hintje ontbijtkoek. Elegante wijn met zachte tannines.
Wijn-spijs: Gebakken bloedworst met stroop, gebakken appel en roggebrood. Parelhoen met rode kool.
Frühburgunder • Wijngoed Thorn | 2022
Een elegant glas rode wijn, in kleur, smaak en body. Aroma’s van rode vruchten zoals rode kers, rode bes en rode pruim domineren in de neus, met de ondersteuning van een vleugje zoethout en iets aards. In de smaak lijkt het fruit zelfs nog iets rijper en proef je ook aardbei en framboos. De soepele body met zachte tannines maakt dit tot een wijn die ook licht gekoeld perfect tot zijn recht komt.
Wijn-spijs: Steak tartare van kalf. Tonijn van de grill met morilles.
Cuvée • Hoeve Nekum | 2022
Een fruitige, stuivende wijn op basis van drie druivenrassen die elkaar goed aanvullen, in aroma’s en structuur. Gewürztraminer en Solaris geven uitgesproken aroma’s van (sinaasappel)bloesem, mango, ananas, peer en mandarijn en verlenen de wijn body. Auxerrois voegt pitfruit toe en Riesling vormt de ruggengraat door een aangename frisse zuurgraad die voor balans en een aangename afdronk zorgt.
Wijn-spijs: Milde Thaise curry. Gebakken zeewolf met dashi en gel van ponzu.
Riesling • Hoeve Nekum | 2022
Een fruitige Riesling met aroma’s van peer, perzik, citroen en appel, aangevuld met een vleugje bloesem. Het frisse karakter van deze wijn wordt in de smaak nog onderstreept door een klein tinteltje en is qua zoet-zuur mooi in balans.
Wijn-spijs: ceviche van zalm. salade met garnaal en limoendressing
Pinot Noir 'Marianne' • Wijndomein Stokhem | 2018
Rode kersen en cranberry’s verraden meteen het druivenras. De houtaroma’s zoals kruidnagel, toast en ceder zijn in de smaak nog duidelijker waar te nemen. Aangename rijpingsaroma’s van tabak en ingemaakte kersen maken het af. Een wijn met structuur door de tannines, die het beste tot zijn recht komt in een groot glas en bij het eten.
Wijn-spijs: Rosbief met gebakken uien (Zwiebelrostbraten)
Chardonnay • Wijndomein Stokhem | 2022
Deze wijn toont mooi wat Chardonnay op eigen kracht en door vinificatiemethoden kan. In de geur wordt het fruit (appel en perzik) gecombineerd met aroma’s van Griekse yoghurt, roomboter, een geroosterde boterham en biscuitjes. In de smaak straalt het fruit nog harder en zelfs rijper: abrikoos en zelfs iets papaya en yuzu, nog steeds ondersteund door secundaire aroma’s die te herkennen zijn in de vorm van geroosterde pistachenootjes en madeleines. Goede balans tussen romigheid en zuren en een fijne complexe afdronk.
Wijn-spijs: Gegrilde zalmfilet met citroen-roomsaus. Romig kalfsstoofpotje
O'Soleil • Overst Voerendaal | 2022
Een klassieke Limburgse blend waarin elk druivenras zich van zijn beste kant laat zien. Een fijne mix van nectarine, rijpe appel, mango, peer, bloesem, grapefruit en citroen waarbij het subtiele spel van zoet en zuur deze cuvée tot een aantrekkelijk glas wijn maakt met een brede gastronomische inzetbaarheid.
Wijn-spijs: salade van asperge, kreeft, appel, sushiazijn. Thaise viskoekjes.
Pinot Gris • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Tropische neus met geuren van mango, papaya en meloen, maar ook abrikoos en peer. In de smaak zit ook een frisse touch van appel en citroen met een kleine hint van grapefruit en een vleugje biscuit. Een mooie combinatie van rijp fruit, fruitige zuren, een aangenaam ronder mondgevoel en een goede afdronk.
Wijn-spijs: Pasta met gegrilde gamba’s
Auxerrois • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Fruitige wijn met aroma’s van perzik, peer, rode appel, bloesem met een krokant broodkorstje vers uit de oven. De wijn heeft een verleidelijke combinatie van vers fruit, een kleine hartige touch en een aangenaam ronder mondgevoel.
Wijn-spijs: Asperges à la Flamande. Zalmpaté
Blanc de Blancs • Domein de Wijngaardsberg | 2020
Nederlandse blanc de blancs met aangename fruitige aroma’s van onder andere perzik, appel, peer en abrikoos maar ook secundaire tonen zoals brioche, citroenyoghurt, biscuit en perzikentaart. In de mond komen daar nog een frisse tonen van citroen en grapefruit bij. Verfijnde mousse, fijne zuren, mooie complexiteit!
Wijn-spijs: Aperitief! Garnaaltjes, kreeft, gebakken, coquilles, gezouten macadamianoten, Serranoham, …
Pinot Noir • Domein de Wijngaardsberg | 2021
Een glas vol rode kersen, framboos en rode pruimen, mooi ondersteund door kruidige aroma’s afkomstig van de Franse barriques zoals ceder, kruidnagel en toast. In de mond valt ook framboos, vanille en een hint van zoethout te ontdekken. Elegante rode wijn met frisse zuren, aangename tannines en aanhoudende afdronk. Schenk deze gebalanceerde Pinot Noir in een groot glas om volop te kunnen genieten van de heerlijke aroma\'s.
Wijn-spijs: gegrilde tonijnsteak. Rouleau van kwartel met paddenstoelen en gerookte aubergine.
Riesling • Wijngoed Thorn | 2022
Een uitgesproken neus met rijpe tonen zoals abrikoos, appel, honing, gedroogde appel en sinaasappelschil. Mooie balans tussen frisse zuren, die in de mond en afdronk ook frisse aroma’s van citroen(schil) benadrukken, en de zorgvuldig gekozen grammen restsuiker.
Wijn-spijs: Boontjes sajoer. Tartaar van tonijn met geschroeide avocado, watermeloen en saus van kokosmelk.