Pinot brut rosé • Wijngoed Thorn | 2021
Altijd een feestelijke aanblik, een parelende roséwijn. Aroma’s van rood fruit zoals aardbei, framboos en rode kers, met ook een touch van citroenzeste en rode appel, worden naadloos aangevuld door secundaire tonen van biscuitjes en toast. Eigenlijk dus de lekkerste aardbeienvlaai op harde wenerdeeg maar dan in bruisende vorm!
Wijn-spijs: Aperitief (vb. San Daniele) Tataki van tonijn met granité van watermeloen
Frühburgunder • Wijngoed Thorn | 2022
Een elegant glas rode wijn, in kleur, smaak en body. Aroma’s van rode vruchten zoals rode kers, rode bes en rode pruim domineren in de neus, met de ondersteuning van een vleugje zoethout en iets aards. In de smaak lijkt het fruit zelfs nog iets rijper en proef je ook aardbei en framboos. De soepele body met zachte tannines maakt dit tot een wijn die ook licht gekoeld perfect tot zijn recht komt.
Wijn-spijs: Steak tartare van kalf. Tonijn van de grill met morilles.
Chardonnay • Wijndomein Stokhem | 2022
Deze wijn toont mooi wat Chardonnay op eigen kracht en door vinificatiemethoden kan. In de geur wordt het fruit (appel en perzik) gecombineerd met aroma’s van Griekse yoghurt, roomboter, een geroosterde boterham en biscuitjes. In de smaak straalt het fruit nog harder en zelfs rijper: abrikoos en zelfs iets papaya en yuzu, nog steeds ondersteund door secundaire aroma’s die te herkennen zijn in de vorm van geroosterde pistachenootjes en madeleines. Goede balans tussen romigheid en zuren en een fijne complexe afdronk.
Wijn-spijs: Gegrilde zalmfilet met citroen-roomsaus. Romig kalfsstoofpotje
Riesling • Wijngoed Thorn | 2022
Een uitgesproken neus met rijpe tonen zoals abrikoos, appel, honing, gedroogde appel en sinaasappelschil. Mooie balans tussen frisse zuren, die in de mond en afdronk ook frisse aroma’s van citroen(schil) benadrukken, en de zorgvuldig gekozen grammen restsuiker.
Wijn-spijs: Boontjes sajoer. Tartaar van tonijn met geschroeide avocado, watermeloen en saus van kokosmelk.
Auxerrois • Wijngaard Apostelhoeve | 2023
Het voorjaar in je glas! Aroma’s van appel, peer, citroen en bloesem maar ook een kleine hartige touch. Fijne zuren, aangename body, frisse fruitige afdronk.
Wijn-spijs: Tartaar van zeebaars met rauwe witte asperge en kumquat. Rauwe coquille met lamsoor en daslook.
Pinot Gris • Wijngaard Apostelhoeve | 2023
Jaargang 2023 heeft een Pinot Gris opgeleverd die mooi in balans is: frisse zuren, afgeblust met een beetje restzoet en een aangename ronde body. In de geur en smaak kun je aroma’s van nectarine, perzik, zoethout, een spicy touch (denk peper en kaneel) en een likje bloemenhoning tegenkomen.
Wijn-spijs: Rollade van zalm gevuld met pesto van doperwten en prei met korstje van parmaham.
Riesling • Wijngaard Apostelhoeve | 2023
Deze jeugdige Riesling, met nog een lang leven voor zich, geeft nu al mooie tonen van rode appel, perzik, acacia, natte steen en zelfs een hint van ananas, gegarneerd met wat zeste van kumquat. Een wijn met frisse zuren, mooi in balans door zorgvuldig gekozen restzoet, en een fruitige afdronk.
Wijn-spijs: Ceviche van schol met limoen, avocado en zeekraal
Cuvée XII • Wijngaard Apostelhoeve | 2023
De magie van blenden geeft deze Cuvee XII veel om te ontdekken: perzik, reine claude, peer, appel, bloesem, mango een snufje peper. Fruitig, sappig en door het subtiele zoetje, gebalanceerd door fijne zuren en een aangenaam grapefruitbittertje, heel prettig in de mond met een verleidelijke afdronk.
Wijn-spijs: Vitello tonnato. Gebakken scholfilet met zuurkool en lichte dashi.
Pinot Gris • Domein de Wijngaardsberg | 2023
Een klein kopertoontje leidt ons naar het druivenras Pinot Gris. De geuren van perzik, peer, bloesem en meloen ook. In de smaak zit ook een frisse touch van appel en citroen en een vleugje biscuit. Geconcentreerde wijn met een mooie combinatie van rijp fruit, fruitige zuren, een aangenaam ronder mondgevoel en een goede afdronk.
Wijn-spijs: Gegrilde gamba’s met vadouvanmayonaise. Paté van parelhoen op toast.
Chardonnay • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Een klassieke Chardonnay met aroma’s van frisse appel, peer en wilde perzik met kruidige nuances van vanille, ceder, biscuit en een flinke lik roomboter. In de mond proeven we bovendien een frisse citroen en rode appel, mooi aangevuld met smaken van clotted cream en perzikenyoghurt. Fijne balans tussen frisheid en romigheid die aangenaam blijft hangen in de lange afdronk.
Wijn-spijs: Visrolletje van tong en zalm met citroen-roomsaus. Kalfshaas met tonnatosaus.
Pinot Noir • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Een glas vol rijpe rode kersen, rode pruimen, zoethout en peper, mooi ondersteund door kruidige aroma’s afkomstig van de Franse barriques zoals geschroeid hout, ceder, kruidnagel en een kleine hint van butterscotch. In de mond valt ook framboos, een zure kers en vanille te ontdekken. Elegante rode wijn met frisse zuren, aangename tannines en aanhoudende afdronk. Schenk deze gebalanceerde Pinot Noir in een groot glas om volop te kunnen genieten van de heerlijke aroma’s.
Wijn-spijs: kalfsoester met baba ghanoush en geroosterde paprika.
Pinot Gris • Domein Steenberg | 2023
Een Pinot Gris die herkenbare aroma’s van perzik, peer en bloesem toont en daarnaast ook een minerale rokerige touch. Mondvullende wijn met aangenaam rijp fruit.
Wijn-spijs: Cordon bleu met Ardennerham en pittige kaas.
Riesling • Domein Steenberg | 2023
Fruitige Riesling met geurige aroma’s van rode appel, rijpe peer, citroen, meloen, bloesem en natte steen. In de mond krijgen de frisse fruitsmaken zoals limoen en granny smith de overhand gedragen door de zuren. De wijn heeft een mooie concentratie die zorgt voor een goede body, mede door de balans tussen de frisse fruitzuren en het restzoet.
Wijn-spijs: Poké bowl met zalm
Pinot Noir rosé • Wijndomein Stokhem | 2023
Elegante lichte roze kleur, passend bij deze verfijnde Limburgse rosé. Een mooie mix van aardbei, rode kers, rode bes, rijpe perzik, rozenbottel, bloesem en biscuit met een hint van honingdrop naar mate de wijn langer in het glas zit. Een dorstlessende rosé met een fijne body en een aangename fruitige afdronk.
Wijn-spijs: pastasalade met veldsla, aardbeien en jonge geitenkaas. Gazpacho met watermeloen en zwarte olijf.
Viognier • Wijngaard Apostelhoeve | 2023
Viognier uit Maastricht die in een blindproeverij makkelijk een klassieke Franse viognier zou kunnen verslaan. De intense neus vol bloesem van de meest uiteenlopende (fruit)bomen, vol steenfruit in alle soorten en kleuren, vol goed gebalanceerde geuren van toast, vanille, ceder en roomboterbabbelaars. Aangenaam volle body met fijne zuren en vooral een heerlijke combinatie van fruit en secundaire tonen die lang blijven hangen in de afdronk.
Wijn-spijs: gebakken tarbot met beurre blanc, gegrilde courgette en geroosterde bloemkool.
Rivaner (Müller-Thurgau) • Hoeve Nekum | 2023
Verleidelijke neus vol bloesem, acacia, rode appel, witte perzik en meloen met nog een extra vleugje sinaasappelbloesem. In de mond komen citroen en grapefruit iets nadrukkelijker naar voren en draagt een opwekkend bittertje bij aan de balans.
Wijn-spijs: Salade van avocado met garnalen. Salade caprese (met burrata!)
EDITION Pinot Noir • Domein de Wijngaardsberg | 2017/18/19/20/21/22
Uniek: 6 Jaargangen Pinot Noir van Domein de Wijngaardsberg in een Houten Kistje
Bent u op zoek naar het perfecte cadeau voor een wijnliefhebber? Laat u verrassen door de exclusieve selectie van 6 jaargangen Pinot Noir van Domein de Wijngaardsberg, zorgvuldig verpakt in een elegant houten kistje. Deze bijzondere wijnset komt rechtstreeks uit Zuid-Limburg, waar vakmanschap en traditie samenkomen in elke fles. Met deze collectie kunt u genieten van de unieke nuances van elk oogstjaar, een ware reis door de wijngeschiedenis van Limburg.
Blanc de Blancs • Domein de Wijngaardsberg | 2021
Nederlandse blanc de blancs met aangename fruitige aroma’s van onder andere reine claude, appel, perzik en citroen maar ook mooie secundaire tonen zoals brioche, yoghurt, biscuitjes en een vleugje amandel. In de mond komen daar nog een frisse tonen van citroen en grapefruit inclusief aangenaam bittertje bij. Fijne zuren, goede balans, mooie complexiteit!
Wijn-spijs: Aperitief! Gezouten macadamianoten, blini met zalm, garnaaltjes op toast, …
Brut • Domein de Wijngaardsberg | 2021
Het aandeel Pinot Noir in deze blend blijft niet onopgemerkt voor onze neus: rode kers en aardbei, maar ook rode en gele appel en perzik. Uiteraard beïnvloedt de rijping sur lattes ook de aroma’s in de vorm van brioche en biscuitjes met een hartige touch. Heerlijke balans tussen de mooie opwekkende zuren en de goed uitgebalanceerde dosage. Aangename lange afdronk.
Wijn-spijs: Aperitief! Bellota, gerookte amandelen, gezouten pistachenootjes, …
Auxerrois • Domein de Wijngaardsberg | 2023
Geurige wijn met veel fruitaroma’s in de vorm van rijpe peer, rode appel, perzik en meloen met een kruimeltje zuurdesembrood. De wijn heeft een verleidelijke combinatie van vers fruit, een kleine hartige touch en een aangenaam ronder mondgevoel.
Wijn-spijs: Asperges à la Flamande. Zalmpaté
Riesling • Hoeve Nekum | 2024
Een fruitige Riesling die gekenmerkt wordt door veel tropische tonen in de vorm van mango, papaya en maracuja maar ook abrikoos, perzik(yoghurt), rijpe appel en sinaasappelbloesem. De fijne frisse zuren dragen deze droge wijn naar een goede afdronk waar zelfs nog een klein zilt toetsje opduikt.
Wijn-spijs: Choucroute aux poissons. Salade met warmgerookte zalm, edamameboontjes en soja-kumquat-sesamdressing.
Cuvée St. Pieter • Wijngaard Apostelhoeve | 2022
A new kid in town! Deze Cuvee Sint Pieter is een blend van Chardonnay en Pinot Noir, afkomstig van de hellingen van de beroemde Sint-Pietersberg. De wijn opent met aroma’s van rijpe appel, citroen, perzik, brioche, citroencake, gedroogde appel en een vleugje gekonfijte citroenschil. De rijpheid van de druiven komt goed naar voren in de body van de wijn. Samen met de fijne mousse en goed gekozen dosage zorgt dit voor een aangename sensatie in de mond. De complexe smaken ontwikkelen zich in de mond en resulteren in een harmonieuze afdronk.
Wijn-spijs: Aperitief! Bladerdeeghapjes met zalm, crostini met beenham en peer, quiche met paddenstoel, …
Müller-Thurgau • Wijngaard Apostelhoeve | 2024
Expressieve aroma’s van bloesem, rijpe appel, druif, peer en tropisch fruit kenmerken deze Müller-Thurgau. De wijn heeft een mooie balans tussen de fijne zuren en een zachte body, met verleidelijke primaire aroma’s die een frisse indruk achterlaten. Een toegankelijk en aantrekkelijk glas wijn.
Wijn-spijs: Burrata met tomaatjes en basilicum. Garnalenslaatje met lamsoor en avocado.
Auxerrois • Wijngoed Thorn | 2024
Een geurige Auxerrois met rijpe aroma’s van wilde perzik, bloesem, rode appel, witte druif, meloen, citroen en peer. Een heerlijke wijn, elegant in body, karaktervol in aroma, met een fijne fruitige afdronk.
Wijn-spijs: Pasta met burrata, tomaatjes en pesto. Krabsalade met limoen en appel.
Pinot Gris • Wijngoed Thorn | 2024
De kleur verraadt al een beetje het druivenras! Een ingetogen neus met steenfruit dat in de mond volop tot uitdrukking komt, aangevuld met peer, perenschil, grapefruit, papaya en een hintje kaneel en zoethout. Een zachte wijn met een fijne balans van zuren, restzoet en een prettig grapefruitbittertje in de afdronk.
Wijn-spijs: Tong picasso. Kip pilav. Milde curry met garnalen.
Pinot Noir Reserva • Wijndomein Stokhem | 2020
Een stoere Pinot Noir met een klassieke neus van rode pruim, rode kers, zoethout en laurier met kruidige tonen van de Franse barriques zoals kruidnagel, ceder en toast waarbij lichte ontwikkelingsaroma’s in de vorm van tabak, aardse tonen en compote van rode pruimen en kersen het aromapalet mooi aanvullen. Deze Pinot Noir staat zijn mannetje door het rijpere fruit en de tannines en heeft een complexe afdronk.
Wijn en spijs: Gebraden reerug met knolgroentjes. Tataki van bief met paddenstoelen en sojasaus.
Cuvée XII • Wijngaard Apostelhoeve | 2024
De kunst van het blenden komt mooi tot uiting in deze Cuvee XII. Je ruikt en proeft onder andere perzik, reine claude, rijpe peer, rode appel, bloesem, mango en een kruidige touch. In de mond is de wijn fruitig en sappig, met een aangename rondheid op basis van concentratie en een vleugje zoetheid. De fijne zuren brengen perfect balans, waardoor de wijn een harmonieuze en veelzijdige afdronk heeft.
Wijn-spijs: Gegrilde zeebaars met een lichte dashi en yuzu. Gegrilde kippendijen met perzikglazuur.