De Parel Limited Edition • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2008
Een mousserende wijn van deze leeftijd en dit kaliber is ongeëvenaard in Limburg. Het hoogtepunt van 25 jaar ijveren. Het begint met een basiswijn van geweldige kwaliteit, maar de lange rijping op de gist zorgt voor een geweldige harmonie en complexiteit in aroma’s, alsook een zeer fijne mousse en geweldige afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde kreeft. Ossobuco. Pasta porcini.
Blanc de Biz Extra Brut • Domein Cuvelier | 2018
De Blanc de Biz 2018 toont de elegantie van een Blanc de Blancs in optima forma. Aroma’s van citroen (sap en zeste), abrikoos, brioche, citroencakejes en amandel krijgen door de frisse zuren een enorme kick. Samen met de fijne mousse en lange afdronk is dit een heerlijk eetlustopwekkend aperitief.
Wijn-spijs: aperitief! Oesters, scheermesjes, geroosterde amandelen
Pinot Noir • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2017
Complexe neus waarin rode kersen en rode pruimen steun krijgen van goed geïntegreerde aroma’s afkomstig van de Franse barriques: ceder, toast, kruidnagel en jeneverbes. Als klap op de vuurpijl maken aangename rijpingsaroma’s in de vorm van onder andere gedroogde cranberry, bosgrond en tabak het aromafeestje compleet. Een elegante rode wijn met een hoge mate van complexiteit, een mooi samenspel van frisse fruitaroma’s en tertiaire tonen, mooie zuren, aangename tannines en een lange afdronk.
Wijn-spijs: Boeuf bourguignon. Rouleau van gevogelte gevuld met paddenstoelen
Chardonnay Goud (Houtgerijpt) • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2018
Zeer complexe wijn met onder andere aroma\'s van vanille, kruidnagel, butterscotch, geroosterde walnoten, appel en perzik met een impressie van versgebakken appeltaart. Zeer aangename balans tussen de fijne zuren en de molligheid van de wijn. Alle aroma\'s zijn prachtig versmolten en de fruittoetsen en de goed verweven houttoets blijven maar doorgaan in de schitterende lange afdronk. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!
Wijn-spijs: gebakken zeewolf met zuurkool en schuim van cèpes, kippendij van de houtskoolgrill met paddenstoelenrisotto
Chardonnay Blauw (Houtgerijpt) • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2019
Elegante Chardonnay waarbij fruitaroma’s zoals appel, citroen en perzik mooi aangevuld worden door secundaire tonen waaronder toast, kruidnagel, room en een vleug vanille. In de mond treden de frisse smaken meer op de voorgrond: citroensap, peer en iets van citroenyoghurt, ondersteund door de opwekkende zuren. Deze verlenen de wijn elegantie en dragen bij aan een mooie afdronk.
Wijn-spijs: gebakken heilbot met beurre blanc. Geroosterde boerenkool met yoghurtsausje van groene kruiden
BizJoe • Domein Cuvelier | 2017
Een gastronomische mousserende wijn! Aroma’s van appel in alle hoedanigheden: gele appel, gedroogde appel, appelstroop en appeltaart. Maar in deze complexe wijn zijn ook geuren en smaken van gekonfijte sinaasappelschil (lees Pim’s!), brioche en cantuccini met heerlijke geroosterde amandelen te herkennen. De balans tussen deze rijpere vollere aroma’s en de frisse zuren is erg aangenaam. Die zuren spelen ook een belangrijke rol in de textuur (dosage wordt niet gemist!) en de lange afdronk die deze Blanc de Noirs heeft. Schenk in een groter glas om optimaal te genieten.
Wijn-spijs: sushi van zalm, quiche / toast met gebakken paddenstoelen, raclette
Zwarte Parel • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2018
Complex en elegant glas mousserende wijn met een mooie mix van fruitige aroma’s en de typische smaken van de traditionele vergisting op fles door de lange periode sur lattes. Deze blanc de blanc heeft onder andere aroma’s van gele appel, citroen, biscuit, brioche, gedroogde appel, gekonfijte citroenschil en geroosterde amandelen. In de smaak zit bovendien een aangenaam grapefruit bittertje en een hint van umami. Kort samengevat: frisse zuren, verfijnde mousse, lange complexe afdronk, heerlijk aperitief!
Wijn-spijs: Aperitief! Oesters, fruits de mer, bellota 100% ibérico, gezouten macadamianoten
Zilveren Parel • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2015
Deze millésimé betovert onmiddellijk in geur en smaak: gele appel, kaneelbiscuitjes, nougat, geroosterde amandelen, marsepein, gebakken appeltjes, gekonfijte sinaasappel met chocolade, … een indrukwekkende complexiteit. In de mond valt de geweldige balans van de dosage en de mooie zuren op waarbij frissere aroma’s zoals lemon curd en grapefruit een mooie aanvulling vormen op de toch al zeer complexe aroma’s. De verfijnde mousse en een eindeloze afdronk tillen deze wijnbeleving naar een nog hoger niveau. Deze wijn zou je in een normaal wijnglas moeten schenken om optimaal van de complexiteit te kunnen genieten.
Wijn-spijs: wonton met gevogelte, paddenstoel en truffel. Gebakken heilbot met geroosterde bloemkool, beurre noisette en gefrituurde kappertjes