

Quote van Joyce: “Fris, rijk en vineus.” Zo omschrijft zij deze mooie millésimé. Wij ruiken rode appel, reine claude, geroosterde amandelen, marsepein, frangipane, gebakken appeltjes, shortbread, roombotercroissant, witte rozijn, gekonfijte citroenschil, … een indrukwekkende complexiteit. In de mond valt de geweldige balans van de dosage en de mooie zuren op. Qua aroma’s komen ook frissere smaken zoals lemon curd en grapefruit maar ook turrón, gekonfijte stemgember en karamel zeezout naar voren die het toch al zeer complexe aromapalet nog een keer spannender maken. De verfijnde mousse en een eindeloze afdronk tillen deze wijnbeleving naar een nog hoger niveau.
Wijn-spijs: Coquille in zoutkorst met topinamboer, en truffel. Wonton met gevogelte, paddenstoel en truffel.
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: BOB Vlaamse mousserende kwaliteitswijn
Druivenras: Chardonnay (Blanc de Blanc)
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 5,5 g/l
Zuren: 7,7 g/l
Rijpingspotentie: 2025-2035
Vinificatie: Méthode traditionnelle. Coeur de Cuvée (enkel het beste deel van de persing), vergisting en 1 jaar rijping op de lie met bâtonnage op gebruikte eiken barriques met vervolgens een uitzonderlijk lange en kostbare flesrijping van 6 jaar sur lattes.
Bodem: Ondergrond van mergel met leem aan het oppervlak
Omschrijving: Quote van Joyce: “Fris, rijk en vineus.” Zo omschrijft zij deze mooie millésimé. Wij ruiken rode appel, reine claude, geroosterde amandelen, marsepein, frangipane, gebakken appeltjes, shortbread, roombotercroissant, witte rozijn, gekonfijte citroenschil, … een indrukwekkende complexiteit. In de mond valt de geweldige balans van de dosage en de mooie zuren op. Qua aroma’s komen ook frissere smaken zoals lemon curd en grapefruit maar ook turrón, gekonfijte stemgember en karamel zeezout naar voren die het toch al zeer complexe aromapalet nog een keer spannender maken. De verfijnde mousse en een eindeloze afdronk tillen deze wijnbeleving naar een nog hoger niveau. Deze wijn zou je in een normaal wijnglas moeten schenken om optimaal van de complexiteit te kunnen genieten.
Bijzonderheden: "Hebben na de aanplant in 1993, 10 jaar (!) gewacht om de mousserende wijnen te maken, puur om de kwaliteit. Ook het rendement (<50hl/ha) getuigt hiervan. De Zilveren Parel wordt alleen nog maar in de koele jaren gemaakt. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans. Het is met 22 hectare het grootste wijndomein van België."
Datasheet