Rode wijn
Zweigelt Reserve • Skoff Original | 2015
Tempranillo • Wijnkasteel Vandeurzen | 2019
Pinot Noir RESERVA • Wijndomein Stokhem | 2018
Sankt Laurent • Weingut Achs | 2021
Pinot Noir • Wijndomein Stokhem | 2018
Rode kersen en cranberry’s verraden meteen het druivenras. De houtaroma’s zoals vanille, kokos en een beetje karamel zijn in de smaak nog duidelijker waar te nemen. Aangename rijpingsaroma’s van tabak en cranberrycompote maken het af. Een wijn met structuur door de zuren en tannines, die het beste tot zijn recht komt in een groot glas.
Wijn-spijs: varkenshaasmedaillon met gebakken paddenstoelen en eigen jus
Gans En Roses • Weingut Haider | 2019
Het betoverende etiket en de intrigerende naam vormen een goed voorproefje van deze heerlijke wijn. De complexe neus met rijp rood fruit zoals kers en pruim, sappig zwart fruit waaronder zwarte kers en braam en kruidige aroma’s van peper, kruidnagel en ceder intrigeert. In de smaak worden deze aroma’s nog aangevuld met zwarte bes en een vleugje vanille. Deze rode blend uit Burgenland biedt een perfecte balans tussen sappig fruit en kruidigheid met een aangenaam mondgevoel door de zachte tannines en heeft een lange afdronk.
Wijn-spijs: Merguez van de barbecue, pasta bolognese, melanzane alla parmigiana
Zweigelt Reserve • Skoff Original | 2015
Complexe neus van donkere kersen, rijpe pruimen, bramen, wilde bessen, donkere chocolade, noga, vanillestokjes, karamel met een vleugje cassis, geroosterde amandelen en hazelnoten. In de mond rijpe pruimen, kersen, bramen, donkere chocolade en cassis met merkbaar geroosterde aroma\'s. Rijpe, goed geïntegreerde tannines. Zeer lange afdronk op basis van tannine en fruit.
Wijn-Spijs: Hertenrug met rode kool
Syrah Dubbel Magnum • Weingut Achs | 2015
Wijn-Spijs: Boerenkool met worst. Gebakken biefstuk met pepersaus
Tridendron • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Rode pruim, rode en een beetje zwarte kers, rozenbottel maar ook kruidnagel, peper en toast. Een sappige wijn met een krachtige body en stevige maar wel rijpe en aangename tannines. Karafferen en serveren in een groot glas zorgt voor nog meer drinkplezier.
Wijn-spijs: moussaka
Blaufränkisch • Weingut 'ET' Triebaumer| 2020
Dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.
Wijn-spijs: Hamburger met uiencompote. Taco pulled portobello
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019
Aroma’s van zwarte kers, braam, eucalyptus, bosgrond en venkelzaadjes. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, indrukwekkende fruitige tonen in de smaak. Pure chocolade en frambozen in de zeer lange afdronk.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Maulwurf • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Een diep paarse wijn vol donker fruit zoals blauwe pruim, zwarte kers, blauwe bes, bosvruchten maar ook met aroma’s van peper, ontbijtkoek, kruidnagel, drop en een florale hint. Een wijn met structuur door de aanwezige rijpe tannines en mooie zuren met een lange complexe afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde (herten)biefstuk met sjalotten-rodewijnjus
Tempranillo • Wijnkasteel Vandeurzen | 2019
Een verrassende Tempranillo uit België! Geuren en smaken van rode pruim, rode kers en bramen worden aantrekkelijk aangevuld met tonen van chocolade, kruidnagel en toast. De tannines, aanwezig maar absoluut niet onaangenaam, verlenen deze wijn structuur en een stevig karakter. De mooie mix van fruitige en kruidige tonen blijft ook in de lange afdronk voor plezier zorgen.
Wijn-spijs: Rib-eye van de grill met frietjes. Geroosterde portobello gevuld met geblakerde paprika en hazelnoot
Frühburgunder • Wijngoed Thorn | 2020
Een elegant glas rode wijn, in kleur, smaak en body. Aroma’s van rode vruchten zoals rode kers, rode bes en cranberry domineren in de neus, met de ondersteuning van een vleugje laurier en paprikapoeder. De soepele body met zachte tannines maakt dit tot een wijn die ook licht gekoeld perfect tot zijn recht komt.
Wijn-spijs: Steak tartare van kalf. Tonijn van de grill met morilles.
Pinot Noir 777 • Wijngoed Thorn | 2019
Laat je niet foppen door de lichte granaatrode kleur! Deze Pinot Noir heeft een intense neus van kersen, rode bessen, karamel, gestoofde kersen, gedroogde cranberry’s en een hint van kirsch en tabak. Complexe aroma’s dus, mede door de rijping op barriques en de leeftijd. Aangenaam mondgevoel met zachte rijpe tannines en een lang aanhoudende afdronk.
Wijn-spijs: Rouleau van parelhoen met paddenstoelen. Tonijnsteak van de houtskoolgrill.
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2012
Mariental op zijn best! Primaire aroma’s zoals zwarte kers, braam, peper en eucalyptus, aangevuld met secundaire en tertiaire aroma’s van pure chocolade, tabak, bosgrond, gestoofde bramen en gedroogde kersen. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, maar wel al ‘getemd’ door de leeftijd. Zeer lange en complexe afdronk waarbij de wijn bij elke slok iets nieuws in petto heeft.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Dornfelder • Wijngoed Thorn | 2021
Donkerrode soepele wijn. Intense neus met veel zwart fruit zoals braam, zwarte kers en bosvruchten met een kleine touch van laurier en peper en zelfs een hintje van karamel. Elegante wijn met zachte rijpe tannines.
Wijn-spijs: kwartel met jus van bloedworst en knolgroenten
Pinot Noir • Wijndomein Aldeneyck | 2020
Een gulle en gebalanceerde Pinot Noir met aroma’s van rijpe zwarte kersen, rode pruimen, bosvruchten en bramen, een kleine hint van drop, aangevuld met verleidelijke aroma\'s afkomstig van de rijping op eiken waaronder toast en ceder en in de smaak ook vanille. Aantrekkelijke wijn met goed geïntegreerde rijpe tannines die de wijn een mooie structuur verlenen. Complete volle smaak met een lange sappige afdronk. Schenken in een groot glas verhoogt het drinkplezier!
Wijn-spijs: Boeuf bourguignon. Lamsrack met tijm. Gegrilde eendenborst
Pinot Noir RESERVA • Wijndomein Stokhem | 2018
Een stevige Pinot Noir met een klassieke neus van rode pruim en rode kers met kruidige tonen van de Franse barriques zoals kruidnagel, ceder, toast en een vleug cacao waarbij lichte ontwikkelingsaroma’s in de vorm van tabak en compote van rode pruimen en kersen het aromapalet mooi aanvullen. Stevige body door het rijpere fruit en de tannines, complexe afdronk. Karafferen aanbevolen.
Wijn-spijs: Bavette met kersen-cacaojus en knolgroenten
Blauer Zweigelt • Weingut Achs | 2021
Fruitige wijn vol met sappige bramen, blauwe pruimen, zwarte kersen met een snufje peper en laurierdrop. De wijn voelt soepel en sappig aan in de mond maar heeft tegelijkertijd ook een aangename bite door de fijne tannines.
Wijn-spijs: Pizza met coppa, rucola en parmezaan. Lamsgehaktballetjes
Sankt Laurent • Weingut Achs | 2021
Sappige wijn met veel rode kersen, rode besjes, iets aards in de vorm van rode biet en een lichte kruidige touch. In de smaak proef je de typische rijpe zure kers (Sauerkirsch!). Door de frisse zuren en iets bite van de tannine heeft de wijn een soepele body die licht gekoeld het best tot zijn recht komt.
Wijn-spijs: Tataki van tonijn met sojasaus