Rode wijn
Pinot Noir • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2017
Blauer Zweigelt • Weingut Achs | 2021
Gans En Roses • Weingut Haider | 2019
Het betoverende etiket en de intrigerende naam vormen een goed voorproefje van deze heerlijke wijn. De complexe neus met rijp rood fruit zoals kers en pruim, sappig zwart fruit waaronder zwarte kers en braam en kruidige aroma’s van peper, kruidnagel en ceder intrigeert. In de smaak worden deze aroma’s nog aangevuld met zwarte bes en een vleugje vanille. Deze rode blend uit Burgenland biedt een perfecte balans tussen sappig fruit en kruidigheid met een aangenaam mondgevoel door de zachte tannines en heeft een lange afdronk.
Wijn-spijs: Merguez van de barbecue, pasta bolognese, melanzane alla parmigiana
Zweigelt Reserve • Skoff Original | 2015
Complexe neus van donkere kersen, rijpe pruimen, bramen, wilde bessen, donkere chocolade, noga, vanillestokjes, karamel met een vleugje cassis, geroosterde amandelen en hazelnoten. In de mond rijpe pruimen, kersen, bramen, donkere chocolade en cassis met merkbaar geroosterde aroma\'s. Rijpe, goed geïntegreerde tannines. Zeer lange afdronk op basis van tannine en fruit.
Wijn-Spijs: Hertenrug met rode kool
Pinot Noir • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2017
Complexe neus waarin rode kersen en rode pruimen steun krijgen van goed geïntegreerde aroma’s afkomstig van de Franse barriques: ceder, toast, kruidnagel en jeneverbes. Als klap op de vuurpijl maken aangename rijpingsaroma’s in de vorm van onder andere gedroogde cranberry, bosgrond en tabak het aromafeestje compleet. Een elegante rode wijn met een hoge mate van complexiteit, een mooi samenspel van frisse fruitaroma’s en tertiaire tonen, mooie zuren, aangename tannines en een lange afdronk.
Wijn-spijs: Boeuf bourguignon. Rouleau van gevogelte gevuld met paddenstoelen
Tridendron • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Rode pruim, rode en een beetje zwarte kers, rozenbottel maar ook kruidnagel, peper en toast. Een sappige wijn met een krachtige body en stevige maar wel rijpe en aangename tannines. Karafferen en serveren in een groot glas zorgt voor nog meer drinkplezier.
Wijn-spijs: moussaka
Blaufränkisch • Weingut 'ET' Triebaumer| 2020
Dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.
Wijn-spijs: Hamburger met uiencompote. Taco pulled portobello
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019
Aroma’s van zwarte kers, braam, eucalyptus, bosgrond en venkelzaadjes. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, indrukwekkende fruitige tonen in de smaak. Pure chocolade en frambozen in de zeer lange afdronk.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Maulwurf • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Een diep paarse wijn vol donker fruit zoals blauwe pruim, zwarte kers, blauwe bes, bosvruchten maar ook met aroma’s van peper, ontbijtkoek, kruidnagel, drop en een florale hint. Een wijn met structuur door de aanwezige rijpe tannines en mooie zuren met een lange complexe afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde (herten)biefstuk met sjalotten-rodewijnjus
Tempranillo • Wijnkasteel Vandeurzen | 2019
Een verrassende Tempranillo uit België! Geuren en smaken van rode pruim, rode kers en bramen worden aantrekkelijk aangevuld met tonen van chocolade, kruidnagel en toast. De tannines, aanwezig maar absoluut niet onaangenaam, verlenen deze wijn structuur en een stevig karakter. De mooie mix van fruitige en kruidige tonen blijft ook in de lange afdronk voor plezier zorgen.
Wijn-spijs: Rib-eye van de grill met frietjes. Geroosterde portobello gevuld met geblakerde paprika en hazelnoot
Pinot Noir 777 • Wijngoed Thorn | 2019
Laat je niet foppen door de lichte granaatrode kleur! Deze Pinot Noir heeft een intense neus van kersen, rode bessen, karamel, gestoofde kersen, gedroogde cranberry’s en een hint van kirsch en tabak. Complexe aroma’s dus, mede door de rijping op barriques en de leeftijd. Aangenaam mondgevoel met zachte rijpe tannines en een lang aanhoudende afdronk.
Wijn-spijs: Rouleau van parelhoen met paddenstoelen. Tonijnsteak van de houtskoolgrill.
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2012
Mariental op zijn best! Primaire aroma’s zoals zwarte kers, braam, peper en eucalyptus, aangevuld met secundaire en tertiaire aroma’s van pure chocolade, tabak, bosgrond, gestoofde bramen en gedroogde kersen. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, maar wel al ‘getemd’ door de leeftijd. Zeer lange en complexe afdronk waarbij de wijn bij elke slok iets nieuws in petto heeft.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Pinot Noir RESERVA • Wijndomein Stokhem | 2018
Een stevige Pinot Noir met een klassieke neus van rode pruim en rode kers met kruidige tonen van de Franse barriques zoals kruidnagel, ceder, toast en een vleug cacao waarbij lichte ontwikkelingsaroma’s in de vorm van tabak en compote van rode pruimen en kersen het aromapalet mooi aanvullen. Stevige body door het rijpere fruit en de tannines, complexe afdronk. Karafferen aanbevolen.
Wijn-spijs: Bavette met kersen-cacaojus en knolgroenten
Blauer Zweigelt • Weingut Achs | 2021
Fruitige wijn vol met sappige bramen, blauwe pruimen, zwarte kersen met een snufje peper en laurierdrop. De wijn voelt soepel en sappig aan in de mond maar heeft tegelijkertijd ook een aangename bite door de fijne tannines.
Wijn-spijs: Pizza met coppa, rucola en parmezaan. Lamsgehaktballetjes
Syrah • Weingut Achs | 2020
De diepe paarse kleur bereidt ons al voor op de volle wijn die ons te wachten staat. Zwart fruit voert de boventoon, zoals zwarte kersen en bramen, maar de typische aroma’s van peper, aangevuld met cacao en ceder van de houtopvoeding voegen een aangename complexiteit toe. Een krachtige rode wijn die zijn structuur ontleent aan de stevige rijpe tannines. Decanteren aanbevolen.
Wijn-spijs: gegrilde entrecote met geroosterde knolgroenten
Pannobile • Weingut Achs | 2020
Deze typische blend uit Burgenland toont het potentieel van deze twee Oostenrijkse druivenrassen. Rood fruit en sappigheid van de Zweigelt maar vooral veel bramen, zwarte kersen, bosbessen, peper en laurier van de Blaufränkisch, aangevuld met de kruidigheid afkomstig van de decente houtopvoeding. Een stevige maar rijpe tanninestructuur zorgt voor een fijne bite en biedt samen met de fijne zuren een volle maar tegelijkertijd ook elegante wijn op met een lange complexe afdronk.
Wijn-spijs: Hazenpeper. Zwiebelrostbraten
Sankt Laurent • Weingut Achs | 2021
Sappige wijn met veel rode kersen, rode besjes, iets aards in de vorm van rode biet en een lichte kruidige touch. In de smaak proef je de typische rijpe zure kers (Sauerkirsch!). Door de frisse zuren en iets bite van de tannine heeft de wijn een soepele body die licht gekoeld het best tot zijn recht komt.
Wijn-spijs: Tataki van tonijn met sojasaus
Dornfelder • Wijngoed Thorn | 2022
Donkerrode soepele wijn. Intense neus met veel (zwart) fruit zoals braam, zwarte kers, rode pruim en bosvruchten met een kleine touch van peper en een hintje ontbijtkoek. Elegante wijn met zachte tannines.
Wijn-spijs: Gebakken bloedworst met stroop, gebakken appel en roggebrood. Parelhoen met rode kool.
Frühburgunder • Wijngoed Thorn | 2022
Een elegant glas rode wijn, in kleur, smaak en body. Aroma’s van rode vruchten zoals rode kers, rode bes en rode pruim domineren in de neus, met de ondersteuning van een vleugje zoethout en iets aards. In de smaak lijkt het fruit zelfs nog iets rijper en proef je ook aardbei en framboos. De soepele body met zachte tannines maakt dit tot een wijn die ook licht gekoeld perfect tot zijn recht komt.
Wijn-spijs: Steak tartare van kalf. Tonijn van de grill met morilles.