Frühburgunder • Wijngoed Thorn | 2022

€ 20,50
Inclusief belasting

Een elegant glas rode wijn, in kleur, smaak en body. Aroma’s van rode vruchten zoals rode kers, rode bes en rode pruim domineren in de neus, met de ondersteuning van een vleugje zoethout en iets aards. In de smaak lijkt het fruit zelfs nog iets rijper en proef je ook aardbei en framboos. De soepele body met zachte tannines maakt dit tot een wijn die ook licht gekoeld perfect tot zijn recht komt. 

Wijn-spijs: Steak tartare van kalf. Tonijn van de grill met morilles.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Geografische Aanduiding Limburg
Druivenras: Frühburgunder, ofwel Pinot Noir Précoce
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 0 g/l
Zuren: 4,5 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2026
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS vaten.

Bodem: De wijngaard is gesitueerd op een oude Maasarm en bestaat uit klei en zand en gaat op enige diepte over in kiezel.

Omschrijving: Een elegant glas rode wijn, in kleur, smaak en body. Aroma’s van rode vruchten zoals rode kers, rode bes en rode pruim domineren in de neus, met de ondersteuning van een vleugje zoethout en iets aards. In de smaak lijkt het fruit zelfs nog iets rijper en proef je ook aardbei en framboos. De soepele body met zachte tannines maakt dit tot een wijn die ook licht gekoeld perfect tot zijn recht komt.

Bijzonderheden: "Frühburgunder is een vroegrijpe Pinot Noir variant, die vooral in het Duitse wijngebied de Ahr veel voorkomt. Uniek in Nederland! Harry Vorselen is een ware meester in het creëren van wijnen die mensen erg mooi vinden. Zijn wijnen overtuigen door veel drinkplezier."

THO22FB

Datasheet

Jaargang
2022
Land
Nederland
Regio
Maasvallei
Druif
Frühburgunder
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.