Le Canard • Domein Beau Marais | 2021

€ 25,30
Inclusief belasting

Deze eend kon wel uit Chablis / de Bourgogne komen! Fruittonen van appel, perzik en citroen worden elegant aangevuld met aroma’s van boter, ceder, toast en vanille. Aangenaam mondgevoel door de fraîcheur van de fijne zuren enerzijds en de rondeur van de vinificatie anderzijds. Serveren in een groot glas en niet te koel verhoogt het drinkplezier.

Wijn-spijs: pasta met zalm, citroen-roomsaus en kappertjes. Vitello tonnato met stukje gegrilde tonijn.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Belgische wijn
Druivenras: 70% Chardonnay, 30% Zweigelt
Alcohol: 12 %
Restsuikers: 1,5 g/l
Zuren: 7,5 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2030
Vinificatie: Skin contact voor Chardonnay, directe persing van de hele trossen voor Zweigelt (dus blanc de noir!). Temperatuur gecontroleerde vergisting en malolactische omzetting in RVS tanks en vervolgens 7 maanden rijping op oude Franse barriques.

Bodem: een bodem van ijzerhoudend zand op een onderlaag van klei.

Omschrijving: deze eend kon wel uit Chablis / de Bourgogne komen! Fruittonen van appel, perzik en citroen worden elegant aangevuld met aroma’s van boter, ceder, toast en vanille. Aangenaam mondgevoel door de fraîcheur van de fijne zuren enerzijds en de rondeur van de vinificatie anderzijds. Serveren in een groot glas en niet te koel verhoogt het drinkplezier.

Bijzonderheden: "De naam Beau Marais klinkt Frans, maar we zitten gewoon in Belgisch-Limburg, in Koersel om precies te zijn. Sinds 2014 maken Andries en zijn vrouw Elisa heerlijke stille en mousserende wijnen die meteen in het oog springen door de bijzondere etiketten. Voor Domein Beau Marais is het ontzettend belangrijk om zo biologisch mogelijk te werken in de wijngaard. Geen pesticiden, geen herbiciden maar besproeiing met onder andere plantversterkende biodynamische kruidenmengsels."

BM21LC

Datasheet

Jaargang
2021
Land
België
Regio
West-Limburg
Druif
Cuvée
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.