Sauvignon Blanc DAC • Skoff Original | 2020
Puszta Poëzie • Weingut Haider | 2021
Riesling Smaragd Ried Goldberg • Weingut Frischengruber | 2017
Intense neus van gele rijpe exotische vruchten met een vleugje bloesem-honing, fijne appeltjes en een touch van gekonfijte sinaasappel. Sappig, elegant met frisse zuren en mooi gebalanceerd zoet. In de afdronk mango en citroen.
Wijn-spijs: poké bowl met zalm
Gans En Roses • Weingut Haider | 2019
Het betoverende etiket en de intrigerende naam vormen een goed voorproefje van deze heerlijke wijn. De complexe neus met rijp rood fruit zoals kers en pruim, sappig zwart fruit waaronder zwarte kers en braam en kruidige aroma’s van peper, kruidnagel en ceder intrigeert. In de smaak worden deze aroma’s nog aangevuld met zwarte bes en een vleugje vanille. Deze rode blend uit Burgenland biedt een perfecte balans tussen sappig fruit en kruidigheid met een aangenaam mondgevoel door de zachte tannines en heeft een lange afdronk.
Wijn-spijs: Merguez van de barbecue, pasta bolognese, melanzane alla parmigiana
Sauvignon Blanc Hochsulz • Skoff Original | 2017
De wijn uit deze top Lage stuift het glas uit. De perfect rijpe druiven van deze steile zuidhelling geven aroma’s van passievrucht, maracuja, limoen en wilde perzik met ook een aangename ‘groenige’ touch. De kruidige geuren en smaken van laurierblad, peper en kruidnagel maken het feestje in je neus en mond compleet. Deze complexe aroma’s worden gedragen door frisse versmolten zuren en geven een eindeloze lengte.
Wijn-Spijs: Indiase kip met garam masala / pasta met een sterke geitenkaas, limoen en groene groentes zoals groene asperges, broccoli, koolrabi.
Sauvignon Blanc Royal • Skoff Original | 2017
Intense geur van fris tropisch fruit en rijp citrusfruit, zoals ananas, limoen en passievrucht, met een aangename grassige touch én, zeer kenmerkend voor de Royal-lijn, aroma’s van kruidnagel, butterscotch, vanille en geroosterde noten. Een zeer complexe gespierde Sauvignon Blanc met frisse zuren, stevige body, een enorme lengte en rijpingspotentieel! Super spannend glas wijn, gastronomisch zeer breed inzetbaar.
Wijn-Spijs: Gebakken zalm met pesto (en pasta)
Zweigelt Reserve • Skoff Original | 2015
Complexe neus van donkere kersen, rijpe pruimen, bramen, wilde bessen, donkere chocolade, noga, vanillestokjes, karamel met een vleugje cassis, geroosterde amandelen en hazelnoten. In de mond rijpe pruimen, kersen, bramen, donkere chocolade en cassis met merkbaar geroosterde aroma\'s. Rijpe, goed geïntegreerde tannines. Zeer lange afdronk op basis van tannine en fruit.
Wijn-Spijs: Hertenrug met rode kool
Welschriesling Auslese, Magnum • Weingut Haider | 2017
Witte perzik en exotische vruchten. Zeer veel smaak. Een mooi spel tussen zoet en zuur, met een vleugje honing. Soms heeft men niet veel nodig om gelukkig te zijn!
Wijn-Spijs: Bavarois van abrikoos met gekonfijte ananas. Apfelstrudel
Sämling 88 Nektaressenz, Trockenbeerenauslese (0,375) • Weingut Haider | 2015
Zeer complexe en betoverende wijn. Aroma’s van passievrucht, mango en lychee knallen het glas uit. Gedroogde abrikoos, honing en sinaasappelmarmelade vullen dit perfect aan. Zeer zuiver en ondanks het restzoet toch perfect in balans. Eindeloze afdronk.
Wijn-Spijs: Baklava. Limburgse (linzen)abrikozenvlaai
Grüner Veltliner Federspiel Ried Steiger • Weingut Frischengruber | 2019
Intense neus van peer, rijpe appel, abrikoos, bloesem, vers gemaaid gras en een hint van peper en bloemenhoning. In de mond komen in aanvulling hierop ook smaken van citroensap en grapefruit naar voren. Sappige wijn met goed gebalanceerde zuren die door de lagering op de lie ook een ronder mondgevoel heeft.
Wijn-spijs: Zalmforel en papillotte met ansjovis, dille en citroen. Mosselen met witte wijn.
Grüner Veltliner Smaragd Kreuzberg • Weingut Frischengruber | 2018
Fantastisch voorbeeld van een elegante Grüner Veltliner Smaragd. Aroma\'s van gele appel, nectarine, mandarijn, grapefruitzeste, natte steen, peper en groene kruiden dartelen in het glas. Mondvullend maar tegelijkertijd ook sappig door de fijne zuren. Drink deze wijn niet te koel en in een groot glas en geniet nog meer van deze zeer complexe wijn en de geweldig lange afdronk. Een wijn met een enorm bewaarpotentieel.
Wijn-spijs: Gebakken forel met amandeltjes. Salade niçoise met verse tonijn
Rotgipfler Tagelsteiner • Stadlmann | 2019
Deze Rotgipfler overweldigt in de neus al door de hoge complexiteit: aroma’s van kweepeer, abrikoos, jasmijn, citroenzeste, chocolade, toast, gedroogde abrikoos en zelfs theeblaadjes (jasmijnthee) buitelen over elkaar heen en vullen elkaar voortdurend aan. Tel daar de volle body, aangename zuren en lange complexe afdronk bij op en je weet dat je een gastronomische wijn in je glas hebt. Bij voorkeur schenken in een groot glas en niet te koud om de wijn optimaal tot zijn recht te laten komen.
Wijn-spijs: Aziatisch gelakt buikspek
Zierfandler Anninger • Stadlmann | 2020
In de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: fruitige aroma’s van rijpe peer, abrikoos en grapefruit aangevuld met sinaasappelbloesem en kardemom. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Wijn-spijs: gegrilde tonijn met watermeloen, zwarte olijf en munt
Rotgipfler Anninger • Stadlmann | 2020
Een verrassende combinatie van intense aroma’s zoals perzik, rijpe appel, kweepeer, bloesem en honing met een kruidige ondertoon toont meteen de kracht van dit bijzondere druivenras. In de smaak herkennen we eveneens dit samenspel van fruit en kruidigheid. De intensiteit, het smaaktype en de aangenaam lange afdronk zorgen voor een brede gastronomische inzetbaarheid.
Wijn-spijs: Kruidige Marokkaanse couscous met kip en rozijn.
Riesling Auslese (0,375) • Weingut Haider | 2017
Alleen al de geur van deze heerlijke dessertwijn laat je het water in de mond lopen. Intense en complexe aroma’s van honing, gedroogde abrikoos, gedroogde appel, mango, papaya en gekonfijte sinaasappelschil. De geweldige balans tussen zoet en zuur en de lange afdronk maken dit zoete Rieslingfeestje compleet.
Wijn-spijs: Abrikozen linzenvlaai. Spongecake, pistache, tropisch fruit.
Sauvignon Blanc DAC • Skoff Original | 2020
Stuivende neus vol limoen, kruisbes, rode appel, perzik en passievrucht met een vleugje vers gemaaid gras en vlier. Fris mondgevoel waarin limoen en kruisbes qua aroma’s de boventoon voeren met een aangenaam bittertje in de sappige afdronk.
Wijn-spijs: salade met groene asperges en mozzarella di bufala. Zalmforel en papillotte met dille en limoen.
Gewürztraminer Kranach • Skoff Original | 2017
Spannende neus met lychee, rozen, perzik en mango maar ook een hint van witte rozijnen, gedroogde peer, honing en gebakken abrikozen. Sappige en delicate smaak waarin tropisch fruit en bloemen een mooi duo vormen.
Wijn-spijs: Pittige Thaise curry
Chardonnay Alte Reben • Weingut Achs | 2019
Dit is het type Chardonnay dat je bij Alte Reben én Paul Achs verwacht. De perfecte balans tussen geconcentreerde maar toch elegante fruitsmaken en een spannende kruidigheid, tussen frisse zuren en een aangename body, met bovendien een lange afdronk. Aroma’s van peer (inclusief schil!), appel en mandarijn krijgen gezelschap van een complexe mix van ceder, kruidnagel, kaneel en toast. In de smaak komt hier nog een limoentje en tegelijkertijd iets romigs met een kleine touch butterscotch bij. Gun deze wijn een groot glas (of kies zelfs voor karafferen) en serveer niet te koud.
Wijn-spijs: Gebakken skrei met beurre blanc. Stoofpotje van knolselderij en paddenstoelen met mosterd, dragon en peper
Zierfandler Igeln • Stadlmann | 2020
De autochtone Zierfandler verrast keer op keer. In deze single vineyard wijn voert kweepeer de boventoon, met abrikoos, rode grapefruit, sinaasappelschil en een vleugje kaneel als aanvulling. Een aangename body in combinatie met fijne zuren geeft de wijn in de mond extra frisheid. Een kruidige bitterheid, denk aan bittere sinaasappel en Italiaanse amaro’s, voegt extra spanning toe.
Wijn-spijs: Tonno in agrodolce (gegrilde tonijn met ingelegde uien)
Tridendron • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Rode pruim, rode en een beetje zwarte kers, rozenbottel maar ook kruidnagel, peper en toast. Een sappige wijn met een krachtige body en stevige maar wel rijpe en aangename tannines. Karafferen en serveren in een groot glas zorgt voor nog meer drinkplezier.
Wijn-spijs: moussaka
Blaufränkisch • Weingut 'ET' Triebaumer| 2020
Dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.
Wijn-spijs: Hamburger met uiencompote. Taco pulled portobello
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019
Aroma’s van zwarte kers, braam, eucalyptus, bosgrond en venkelzaadjes. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, indrukwekkende fruitige tonen in de smaak. Pure chocolade en frambozen in de zeer lange afdronk.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Maulwurf • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Een diep paarse wijn vol donker fruit zoals blauwe pruim, zwarte kers, blauwe bes, bosvruchten maar ook met aroma’s van peper, ontbijtkoek, kruidnagel, drop en een florale hint. Een wijn met structuur door de aanwezige rijpe tannines en mooie zuren met een lange complexe afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde (herten)biefstuk met sjalotten-rodewijnjus
Puszta Poëzie • Weingut Haider | 2021
Heerlijke fruitige en sappige rosé. In de neus aroma’s van zoete kers, cranberry en framboos, in de smaak komt daar nog een verse aardbei bij. Aangename combinatie van fris fruit, fijne zuren en een prettig mondgevoel. Deze wijn bezorgt je het ultieme zomer- en vakantiegevoel door wat er in het glas zit maar zeker ook door het prachtige etiket.
Wijn-spijs: salade niçoise. gegrilde tonijn met een salade van watermeloen, munt en zwarte olijf.
Muskat Ottonel Spätlese • Weingut Haider | 2021
Verleidelijke dessertwijn van de muskaatdruif en dat ruik en proef je meteen! Aroma’s van bloesem, druif, perzik, roos, peer, perzik en een vleugje lychee zorgen voor een heerlijk samenspel van fruitige en bloemige tonen. Deze Spätlese levert door de fijne balans van zoet en zuur een elegante en aantrekkelijke wijn op.
Wijn-spijs: cheesecake van lychee
Riesling Smaragd Meine Welt • Weingut Frischengruber | 2018
Deze Riesling laat zien welk potentieel dit druivenras, in deze klasse, uit dit topgebied heeft. Zeer complex met aroma’s van rode appel, perzik, ananas, bloesem en citroen maar zeker ook gedroogde bloemen, citroenzeste, gedroogde appel en een onmiskenbare hint van petrol. Fijne zuren, geweldige balans en lange complexe afdronk.
Wijn-spijs: Coq au Riesling
Riesling Smaragd Ried Loibenberg • Weingut Frischengruber | 2021
Aangename neus van appel, citroenzeste, sinaasappelbloesem, perzik en witte aalbes met een hint van natte steen. De hoge zuren verlenen de wijn een heerlijke frisheid, elegantie en lange afdronk terwijl tegelijkertijd de rijpheid van het fruit voor een aangename body zorgt. Nu al spannend maar met heel veel rijpingspotentieel.
Wijn-spijs: ceviche van schol met limoen, avocado en lamsoor
Zierfandler Anninger • Stadlmann | 2021
In de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: rijpe peer (inclusief schil!), perzik en appel aangevuld met kaneel en matcha. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op met als aanvullend aroma bittersinaasappel. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Wijn-spijs: geschroeide kreeft met jus op basis van bisque
Zierfandler Mandel-Höh • Stadlmann | 2020
Indrukwekkend voorbeeld van top Zierfandler! Geurige neus vol gekonfijte abrikoos, kweepeer, pistache, witte peper, honing, nougat en sinaasappelbloesem. Geconcentreerde wijn met zeer aangename balans tussen zuren en rond mondgevoel met een eindeloze complexe afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde zalm met lichte sojasaus en Oosterse garnituur
Riesling Smaragd Kreuzberg • Weingut Frischengruber | 2021
Fantastisch voorbeeld van een elegante Riesling Smaragd. Delicate neus van appel, citroenzeste, perzik en witte aalbes met een hint van natte steen en versgemaaid gras. De smaakconcentratie door de leeftijd van de stokken en de hoge zuren door de perfecte ligging van deze wijngaard zorgen voor een complexe wijn met een enorm bewaarpotentieel.
Wijn-spijs: Salade Waldorf met knolselderij, appel, gerookte kip en walnoot met frisse citrusdressing
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2012
Mariental op zijn best! Primaire aroma’s zoals zwarte kers, braam, peper en eucalyptus, aangevuld met secundaire en tertiaire aroma’s van pure chocolade, tabak, bosgrond, gestoofde bramen en gedroogde kersen. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, maar wel al ‘getemd’ door de leeftijd. Zeer lange en complexe afdronk waarbij de wijn bij elke slok iets nieuws in petto heeft.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Chardonnay Ried Bandkräftn • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019
Een verrassende Chardonnay in de stijl van ET: elegant met veel fruit, maar tegelijkertijd ook kruidig en aards. Aroma’s van geroosterde amandel, kruidnagel, ceder, grapefruit, gedroogde appel, kumquat en een hint van bosgrond. Alle aroma\'s zijn prachtig versmolten en de aangename frisse fruitzuren dragen de wijn in de schitterende lange afdronk. Kortom een grote wijn met een geweldige complexiteit. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!
Wijn-spijs: Gebakken skrei met beurre blanc. Stoofpotje van knolselderij en paddenstoelen met mosterd, dragon en peper.