Ried Wiesthalen Wiener Gemischter Satz DAC Erste Lage ÖTW • Weingut Christ | 2022

€ 29,10
Inclusief belasting

Een complex aromaspel van sinaasappel (met zeste!), mango, peer, abrikoos en sinaasappelbloesem met een mooie rol voor secundaire aroma’s zoals toast, butterscotch, kardemombullar en Apfelstrudel met al een kleine hint van rijpingsaroma’s zoals honing, gedroogde abrikoos en witte rozijn. In de smaak speelt het fruit echt de eerste viool met ook een aangenaam grapefruitbittertje dat mooi aansluit bij de frisse zuren als counterpart van de volle body. Schenk deze wijn in een Bourgogneglas, niet te koel, en geniet nu maar volg ook zeker de mooie ontwikkeling die deze wijn nog te wachten staat.

Wijn-spijs: gebakken zalmfilet met zoetzure komkommer, miso en norivel. Gebakken kalfstournedos met paddenstoelroomsaus en rozemarijn-aardappels uit de oven.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wenen - Bisamberg - Ried Wiesthalen 1ÖTW: meer dan 80 jaar oude stokken, wijngaard aangelegd in 1950
Druivenras: Als Gemischter Satz aangeplant: Grüner Veltliner, Riesling, Neuburger, Grauburgunder, Weissburgunder, Traminer, Silvaner en nog andere rassen
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 2,2 g/l
Zuren: 6,6 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2032
Vinificatie: Met de hand geoogst. Na een gedeeltelijke schilinweking van 4 uur spontane vergisting in Franse eiken vaten met vervolgens 13 maanden rijping sur lie.
Bodem: Flysch (zandsteen), klei, kalk

Omschrijving: deze cru van oude stokken laat het potentieel van Wiener Gemischter Satz zien. Een complex aromaspel van sinaasappel (met zeste!), mango, peer, abrikoos en sinaasappelbloesem met een mooie rol voor secundaire aroma’s zoals toast, butterscotch, kardemombullar en Apfelstrudel met al een kleine hint van rijpingsaroma’s zoals honing, gedroogde abrikoos en witte rozijn. In de smaak speelt het fruit echt de eerste viool met ook een aangenaam grapefruitbittertje dat mooi aansluit bij de frisse zuren als counterpart van de volle body. Schenk deze wijn in een Bourgogneglas, niet te koel, en geniet nu maar volg ook zeker de mooie ontwikkeling die deze wijn nog te wachten staat.

Bijzonderheden: "De Oostenrijkse hoofdstad Wenen telt 580 hectare wijngaarden. De toplocatie aan de linkeroever van de Donau, rondom de Bisamberg, is in handen van het beroemde Weingut Christ. Vollblutwinzer Rainer Christ streeft perfectie na en toont zo de veelzijdigheid van Wiener Gemischter Satz. Ried Wiesthalen 1ÖTW is een steile wijngaard met zuidoostexpositie op de Bisamberg die majestueus boven Wenen uittorent. Vanuit de bossen aan de top komt een koele bries naar beneden die voor de benodigde afkoeling zorgt."

CHR22GSRW

Datasheet

Jaargang
2022
Land
Oostenrijk
Regio
Wien
Druif
Gemischter Satz
Wijnkenmerken
Biologisch
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.