Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019
Aroma’s van zwarte kers, braam, eucalyptus, bosgrond en venkelzaadjes. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, indrukwekkende fruitige tonen in de smaak. Pure chocolade en frambozen in de zeer lange afdronk.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Maulwurf • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019
Een diep paarse wijn vol donker fruit zoals blauwe pruim, zwarte kers, blauwe bes, bosvruchten maar ook met aroma’s van peper, ontbijtkoek, kruidnagel, drop en een florale hint. Een wijn met structuur door de aanwezige rijpe tannines en mooie zuren met een lange complexe afdronk.
Wijn-spijs: gegrilde (herten)biefstuk met sjalotten-rodewijnjus
Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2012
Mariental op zijn best! Primaire aroma’s zoals zwarte kers, braam, peper en eucalyptus, aangevuld met secundaire en tertiaire aroma’s van pure chocolade, tabak, bosgrond, gestoofde bramen en gedroogde kersen. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, maar wel al ‘getemd’ door de leeftijd. Zeer lange en complexe afdronk waarbij de wijn bij elke slok iets nieuws in petto heeft.
Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas
Blaufränkisch Rusterberg • Weingut 'ET' Triebaumer| 2021
Dit glas Blaufränkisch zit vol met bramen, zwarte kersen, rode pruimen en bosvruchten met hier en daar wat peper, ontbijtkoek en drop. Mooie balans tussen sappigheid en structuur, door de fijne zuren en de aanwezige rijpe tannines.
Wijn-spijs: Hamburger met uiencompote. Taco pulled portobello.