Auxerrois • Overst Voerendaal | 2021
Aroma’s van appel, citroen, bloesem en natte steen met een kleine hartige touch van brooddeeg die voor extra spanning zorgt. In de mond iets meer nadruk op de citrustonen, mede door de frisse zuren die fijn gebalanceerd worden door een iets ronder mondgevoel.
Wijn-spijs: asperge met beurre blanc, zeebaars en lamsoor
Pinot Noir RESERVA • Wijndomein Stokhem | 2018
Een stevige Pinot Noir met een klassieke neus van rode pruim en rode kers met kruidige tonen van de Franse barriques zoals kruidnagel, ceder, toast en een vleug cacao waarbij lichte ontwikkelingsaroma’s in de vorm van tabak en compote van rode pruimen en kersen het aromapalet mooi aanvullen. Stevige body door het rijpere fruit en de tannines, complexe afdronk. Karafferen aanbevolen.
Wijn-spijs: Bavette met kersen-cacaojus en knolgroenten
Cuvée • Hoeve Nekum | 2022
Een fruitige, stuivende wijn op basis van drie druivenrassen die elkaar goed aanvullen, in aroma’s en structuur. Gewürztraminer en Solaris geven uitgesproken aroma’s van (sinaasappel)bloesem, mango, ananas, peer en mandarijn en verlenen de wijn body. Auxerrois voegt pitfruit toe en Riesling vormt de ruggengraat door een aangename frisse zuurgraad die voor balans en een aangename afdronk zorgt.
Wijn-spijs: Milde Thaise curry. Gebakken zeewolf met dashi en gel van ponzu.
Riesling • Hoeve Nekum | 2022
Een fruitige Riesling met aroma’s van peer, perzik, citroen en appel, aangevuld met een vleugje bloesem. Het frisse karakter van deze wijn wordt in de smaak nog onderstreept door een klein tinteltje en is qua zoet-zuur mooi in balans.
Wijn-spijs: ceviche van zalm. salade met garnaal en limoendressing
Pinot Noir 'Marianne' • Wijndomein Stokhem | 2018
Rode kersen en cranberry’s verraden meteen het druivenras. De houtaroma’s zoals kruidnagel, toast en ceder zijn in de smaak nog duidelijker waar te nemen. Aangename rijpingsaroma’s van tabak en ingemaakte kersen maken het af. Een wijn met structuur door de tannines, die het beste tot zijn recht komt in een groot glas en bij het eten.
Wijn-spijs: Rosbief met gebakken uien (Zwiebelrostbraten)
Chardonnay • Wijndomein Stokhem | 2022
Deze wijn toont mooi wat Chardonnay op eigen kracht en door vinificatiemethoden kan. In de geur wordt het fruit (appel en perzik) gecombineerd met aroma’s van Griekse yoghurt, roomboter, een geroosterde boterham en biscuitjes. In de smaak straalt het fruit nog harder en zelfs rijper: abrikoos en zelfs iets papaya en yuzu, nog steeds ondersteund door secundaire aroma’s die te herkennen zijn in de vorm van geroosterde pistachenootjes en madeleines. Goede balans tussen romigheid en zuren en een fijne complexe afdronk.
Wijn-spijs: Gegrilde zalmfilet met citroen-roomsaus. Romig kalfsstoofpotje
O'Soleil • Overst Voerendaal | 2022
Een klassieke Limburgse blend waarin elk druivenras zich van zijn beste kant laat zien. Een fijne mix van nectarine, rijpe appel, mango, peer, bloesem, grapefruit en citroen waarbij het subtiele spel van zoet en zuur deze cuvée tot een aantrekkelijk glas wijn maakt met een brede gastronomische inzetbaarheid.
Wijn-spijs: salade van asperge, kreeft, appel, sushiazijn. Thaise viskoekjes.
Pinot Gris • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Tropische neus met geuren van mango, papaya en meloen, maar ook abrikoos en peer. In de smaak zit ook een frisse touch van appel en citroen met een kleine hint van grapefruit en een vleugje biscuit. Een mooie combinatie van rijp fruit, fruitige zuren, een aangenaam ronder mondgevoel en een goede afdronk.
Wijn-spijs: Pasta met gegrilde gamba’s
Auxerrois • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Fruitige wijn met aroma’s van perzik, peer, rode appel, bloesem met een krokant broodkorstje vers uit de oven. De wijn heeft een verleidelijke combinatie van vers fruit, een kleine hartige touch en een aangenaam ronder mondgevoel.
Wijn-spijs: Asperges à la Flamande. Zalmpaté
Blanc de Blancs • Domein de Wijngaardsberg | 2020
Nederlandse blanc de blancs met aangename fruitige aroma’s van onder andere perzik, appel, peer en abrikoos maar ook secundaire tonen zoals brioche, citroenyoghurt, biscuit en perzikentaart. In de mond komen daar nog een frisse tonen van citroen en grapefruit bij. Verfijnde mousse, fijne zuren, mooie complexiteit!
Wijn-spijs: Aperitief! Garnaaltjes, kreeft, gebakken, coquilles, gezouten macadamianoten, Serranoham, …
Pinot Noir • Domein de Wijngaardsberg | 2021
Een glas vol rode kersen, framboos en rode pruimen, mooi ondersteund door kruidige aroma’s afkomstig van de Franse barriques zoals ceder, kruidnagel en toast. In de mond valt ook framboos, vanille en een hint van zoethout te ontdekken. Elegante rode wijn met frisse zuren, aangename tannines en aanhoudende afdronk. Schenk deze gebalanceerde Pinot Noir in een groot glas om volop te kunnen genieten van de heerlijke aroma\'s.
Wijn-spijs: gegrilde tonijnsteak. Rouleau van kwartel met paddenstoelen en gerookte aubergine.
LH (Late Harvest) Chardonnay • Domein de Wijngaardsberg | 2022
Een heerlijk tropisch fruitbommetje knalt uit het glas.: abrikoos, mango, ananas, maar vooral ook gedroogde abrikoos, gebakken appel, witte rozijn, marmelade en gekonfijte ananas met in de smaak ook duidelijke tonen van honing. Geweldige balans tussen de zoetheid en de fruitige zuren en een lange afdronk.
Wijn-spijs: Mangotiramisu. Tarte tatin van abrikoos.
Rivaner (Müller-Thurgau) • Hoeve Nekum | 2022
Verleidelijke fruitige neus vol perzik, peer, meloen en rijpe appel aangevuld met heerlijke tonen van zoete bloesem. In de mond vult een opwekkend bittertje de fijne zuren en de fruitige en bloemige aroma’s mooi aan.
Wijn-spijs: sushi maki (zalm). Salade van avocado met garnalen.