Le Loup • Domein Beau Marais | 2020
Tropisch fruit, perzik en appel stijgen op uit het glas, aangevuld met aroma’s van room, toast en ceder. In de mond voegt grapefruit hier nog een aangenaam fruitig bittertje aan toe. De perfecte balans tussen romigheid en zuren en de lange afdronk maken deze verrassende blend tot een heerlijke wijn.
Wijn-spijs: Tajine van kip, couscous en ras el hanout
Le Canard • Domein Beau Marais | 2021
Deze eend kon wel uit Chablis / de Bourgogne komen! Fruittonen van appel, perzik en citroen worden elegant aangevuld met aroma’s van boter, ceder, toast en vanille. Aangenaam mondgevoel door de fraîcheur van de fijne zuren enerzijds en de rondeur van de vinificatie anderzijds. Serveren in een groot glas en niet te koel verhoogd het drinkplezier.
Wijn-spijs: pasta met zalm, citroen-roomsaus en kappertjes. Vitello tonnato met stukje gegrilde tonijn.
MONOKINI Vin Nature • Domein Beau Marais | 2022
Een Champagneblend, maar dan in de stille, natuurlijke versie. We ruiken en proeven aroma’s van perzik, peer (met schil!), appel, citroen en zeste van grapefruit. Fijn mondgevoel door de combinatie van een touch romigheid met fijne zuren en een aangenaam citrusbittertje.
Wijn-spijs: nigiri van zalm, afgelakt met extra sushiazijn en sojasaus
Dieu Merci SOLERA • Domein Beau Marais | 7 jaargangen
Een zeer complexe wijn, zoals de vinificatiemethode en de gekozen druivenrassen al doen vermoeden. Exotische en frisse aroma’s, aangevuld met een mooie houttoets en een fijn botertje. Een aangename body waarbij frisse zuren en een prettige rondeur de complexe smaken dragen en voor een lange afdronk zorgen.
Wijn-spijs: kalfsoester met shiitake, room en verse truffel