Le Lapin • Domein Beau Marais | 2022

€ 25,30
Inclusief belasting

Met jaargang 2022 tovert het konijn wederom een heerlijke wijn uit de hoed, met een neus vol aroma’s van ananas, perzik, rode appel, roomboterbabbelaars, toast, kruidnagel en kaneelbiscuitjes met een vleugje vanille. De eerste aanzet in de mond is fris met een Elstar appeltje, citroen en grapefruit maar al snel vullen de aroma's van abrikoos, roomboter, specerijen amandel en toast het smaakprofiel aan. Mooie balans tussen romigheid en frisse zuren met een aanhoudende gelaagde afdronk.

Wijn-spijs: gebakken zalm met lichte citroenroomsaus en kappertjes. Gebraden kippendij met paddenstoelen en dragon-roomsaus.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Belgische wijn
Druivenras: Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris
Alcohol: 12 %
Restsuikers: 0,4 g/l
Zuren: 5,8 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2028 Vinificatie Temperatuur gecontroleerde vergisting in RVS tanks, malolactische omzetting en 7 maanden rijping op oude Franse barriques.

Bodem: een bodem van ijzerhoudend zand op een onderlaag van klei.

Omschrijving: met jaargang 2022 tovert het konijn wederom een heerlijke wijn uit de hoed, met een neus vol aroma’s van ananas, perzik, rode appel, roomboterbabbelaars, toast, kruidnagel en kaneelbiscuitjes met een vleugje vanille. De eerste aanzet in de mond is fris met een Elstar appeltje, citroen en grapefruit maar al snel vullen de aroma's van abrikoos, roomboter, specerijen amandel en toast het smaakprofiel aan. Mooie balans tussen romigheid en frisse zuren met een aanhoudende gelaagde afdronk.

Bijzonderheden: "De naam Beau Marais klinkt Frans, maar we zitten gewoon in Belgisch-Limburg, in Koersel om precies te zijn. Sinds 2014 maken Andries en zijn vrouw Elisa heerlijke stille en mousserende wijnen die meteen in het oog springen door de bijzondere etiketten. Voor Domein Beau Marais is het ontzettend belangrijk om zo biologisch mogelijk te werken in de wijngaard. Geen pesticiden, geen herbiciden maar besproeiing met onder andere plantversterkende biodynamische kruidenmengsels."

BM22LL

Datasheet

Jaargang
2022
Land
België
Regio
West-Limburg
Druif
Cuvée
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.