Grüner Veltliner Ried Kellerberg DAC Reserve • Weingut Gschweicher | 2023

€ 21,00
Inclusief belasting

Een wijn die zich langzaam bloot geeft: we starten met rode appel, natte steen en mandarijn en een kruidig en notig toetsje, maar al snel herkennen we witte nectarine, ananas, citroen maar ook ceder, kruidnagel en geroosterde nootjes. In de smaak wordt het fruit iets rijper, in de vorm van abrikoos, mango en rijpe appel maar tegelijkertijd zorgt de grapefruit met aangenaam bittertje voor fijne spanning. Complex, balans, fijne afdronk.

Wijn-spijs: geschroeide kalfsoester met prei uit de oven en beurre blanc

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Weinviertel DAC Reserve, Ried Kellerberg (stokken > 55 jaar oud)
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 13,5%
Restsuikers: 2,6 g/l
Zuren: 5 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2029
Vinificatie: Spontane vergisting op RVS en vervolgens 6 maanden gerijpt op grote houten vaten.
Bodem: Löss

Omschrijving: Een wijn die zich langzaam bloot geeft: we starten met rode appel, natte steen en mandarijn en een kruidig en notig toetsje, maar al snel herkennen we witte nectarine, ananas, citroen maar ook ceder, kruidnagel en geroosterde nootjes. In de smaak wordt het fruit iets rijper, in de vorm van abrikoos, mango en rijpe appel maar tegelijkertijd zorgt de grapefruit met aangenaam bittertje voor fijne spanning. Complex, balans, fijne afdronk.

Bijzonderheden: "In dit prachtige glooiende landschap in het noordwesten van het Weinviertel maakt de familie Gschweicher al generaties lang wijn. Dit familiebedrijf heeft 14 ha aan wijngaarden verspreid rondom Röschitz. Zoals typisch is voor deze streek staan er alleen maar witte druivenrassen aangeplant, met een hoofdrol voor de Grüner Veltliner. Weinviertel DAC Reseve staat voor een droge krachtige wijn met een iets hoger alcoholgehalte die subtiele hints van hout (en botrytis) mag hebben."

GSW23GVK

Datasheet

Jaargang
2023
Land
Oostenrijk
Regio
Weinviertel
Druif
Grüner Veltliner
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.