Pinot Noir (Houtgerijpt) • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2018

€ 33,10
Inclusief belasting

Complexe neus waarin rode kersen, rode pruimen en laurier aangevuld worden door goed geïntegreerde aroma’s afkomstig van de Franse barriques: ceder, toast en kruidnagel. Als klap op de vuurpijl beginnen de eerste aangename rijpingsaroma’s zich al te presenteren in de vorm van aardse tonen en tabak. De wijn presenteert zich elegant in aroma’s en fijne zuren maar toont tegelijkertijd in tannines en body ook power.

Wijn-spijs: Sukade van hert met spruitjes, cranberry’s en bitterbal van hert.

Aantal
Niet op voorraad
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: BOB Haspengouwse wijn, wijngaard Vogelsanck (oudste en beste wijngaard)
Druivenras: Pinot Noir
Alcohol: 13,7 %
Restsuikers: 0,2 g/l
Zuren: 5,7 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2033
Vinificatie: volledig ontsteeld, temperatuur gecontroleerde vergisting. 1 jaar rijping op Franse eikenhouten vaten waarvan 50 % nieuw en vervolgens 1 jaar rijping op de fles in de kelders van het kasteel.
Bodem: leem op kalksteen

Omschrijving: complexe neus waarin rode kersen, rode pruimen en laurier aangevuld worden door goed geïntegreerde aroma’s afkomstig van de Franse barriques: ceder, toast en kruidnagel. Als klap op de vuurpijl beginnen de eerste aangename rijpingsaroma’s zich al te presenteren in de vorm van aardse tonen en tabak. De wijn presenteert zich elegant in aroma’s en fijne zuren maar toont tegelijkertijd in tannines en body ook power.

Bijzonderheden: "Lage opbrengst van <30hl/ha, gelimiteerde productie van +/- 5000 flessen per jaar. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans."

GEN18PN

Datasheet

Jaargang
2018
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Pinot Noir
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.