

Een iets rijpere editie van de Chardonnay Blauw met aroma’s van abrikoos, perzik, appel en peer, uiteraard aangevuld met secundaire tonen zoals room, toast, ceder, boter, appelcake en vanille. In de mond stimuleren de opwekkende zuren ook frissere smaken van citroen en yoghurt als aanvulling op het complexe aromapalet. Mooie balans tussen romigheid en frisse zuren die bijdraagt aan een lange afdronk.
Wijn-spijs: Gebakken scholfilet met citroen-roomsaus. Romig kalfsstoofpotje met prei en wortel.
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: BOB Haspengouwse wijn, wijngaard: Kiezelingenbos
Druivenras: Chardonnay
Alcohol: 12,3
Restsuikers: 0,7 g/l
Zuren: 6,4 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2030
Vinificatie: Rendement van minder dan 40 hl / ha. Gisting en rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten, sur lie met bâtonnage en met volledige malolactische omzetting.
Bodem: Ondergrond van mergel met leem aan de oppervlakte
Omschrijving: Een iets rijpere editie van de Chardonnay Blauw met aroma’s van abrikoos, perzik, appel en peer, uiteraard aangevuld met secundaire tonen zoals room, toast, ceder, boter, appelcake en vanille. In de mond stimuleren de opwekkende zuren ook frissere smaken van citroen en yoghurt als aanvulling op het complexe aromapalet. Mooie balans tussen romigheid en frisse zuren die bijdraagt aan een lange afdronk.
Bijzonderheden: Opbrengst van minder dan 40hl/ha. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans.
Datasheet