Roter Traminer Ried Mühlberg • Weingut Gschweicher | 2022

€ 17,70
Inclusief belasting

Intense neus die meteen verraadt uit welke familie dit druivenras afkomstig is: rozen, lychee, rijpe peer, druif, abrikoos, sinaasappel en bloesem. De verrassing komt echter bij het proeven van de wijn: de elegantie! De wijn is droog en door de frisse zuren voelt je mond na elke slok weer schoon aan, terwijl die heerlijke aroma’s wel lang blijven hangen. Verleidelijk glas wijn!

Wijn-spijs: zalm tikka masala

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Weinviertel, Ried Mühlberg
Druivenras: Roter Traminer
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 2 g/l
Zuren: 5,5 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2026
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS vaten
Bodem: Urgestein

Omschrijving: Intense neus die meteen verraadt uit welke familie dit druivenras afkomstig is: rozen, lychee, rijpe peer, druif, abrikoos, sinaasappel en bloesem. De verrassing komt echter bij het proeven van de wijn: de elegantie! De wijn is droog en door de frisse zuren voelt je mond na elke slok weer schoon aan, terwijl die heerlijke aroma’s wel lang blijven hangen. Verleidelijk glas wijn!

Bijzonderheden: "Roter Traminer is de Duitse naam voor de savagnin rose (en wordt ook wel Clevner genoemd) en is het minder aromatische familielid van de Gewürztraminer. In dit prachtige glooiende landschap in het noordwesten van het Weinviertel maakt de familie Gschweicher al generaties lang wijn. Dit familiebedrijf heeft 14 ha aan wijngaarden verspreid rondom Röschitz. Zoals typisch is voor deze streek staan er alleen maar witte druivenrassen aangeplant, met een hoofdrol voor de Grüner Veltliner. "

GSW22RT

Datasheet

Jaargang
2022
Land
Oostenrijk
Regio
Weinviertel
Druif
Roter Traminer
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.