Sauvignon Blanc STOAN • Skoff Original | 2017

€ 45,90
Inclusief belasting

Intens en aromatisch in de neus, wat kruisbes, rijpe mango, pitvruchten en steenfruit. Zeer mineraal in de mond, geweldige structuur, fris en fruitig. De aanzienlijke rijping op steen behoudt juist het aromatisch karakter van de druif. Zeer lange afdronk. 

Wijn-spijs: Quiche met groene asperges en zalm

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Südsteiermark: wijngaarden Kranachberg, Grassnitzberg, Hochsulz, Obegg
Druivenras: Sauvignon Blanc
Alcohol: 14 %
Restsuikers: 7,4 g/l
Zuren: 5,4 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2030
Vinificatie: alleen de fysiologisch rijpste druiven uit de beste wijngaarden worden met de hand geselecteerd. Inweking en vergisting en vervolgens 14 maanden gerijpt in een stenen vat (Stoan!).

Bodem: verschillende

Omschrijving: intens en aromatisch in de neus, wat kruisbes, rijpe mango, pitvruchten en steenfruit. Zeer mineraal in de mond, geweldige structuur, fris en fruitig. De aanzienlijke rijping op steen behoudt juist het aromatisch karakter van de druif. Zeer lange afdronk.

Bijzonderheden: in de Südsteiermark zorgen het warme en vochtige Mediterrane klimaat en de koele nachten voor een lang rijpingsproces, waarin fruitaroma’s zich super ontwikkelen, met als specialiteit Sauvignon Blanc. In dit immens populair geworden wijngebied is ‘Weltmeister Sauvignon Blanc’ Walter Skoff inmiddels de vierde generatie in dit toonaangevende familiebedrijf. Onder zijn leiding is het domein gegroeid tot 100 hectare, waarvan 60 in bezit. De verscheidenheid in niet alleen topografie, maar zeker ook in bodems, zorgen voor een geweldig breed spectrum aan wijnen. Skoff Original behoort tot de absolute wereldtop.

SKO17SAST

Datasheet

Jaargang
2017
Land
Oostenrijk
Regio
Südsteiermark
Druif
Sauvignon Blanc
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.