

Een Pinot Blanc in een aantrekkelijke frisse stijl waarbij primaire en secundaire tonen mooi in balans zijn. In de geur aroma's van rijpe appel, peer en citroen aangevuld met impressies van roomboter, geroosterd brood en zelfs een vleug butterscotch. In de smaak laten frisse fruitaroma’s zoals citroen, appel en perzik nog duidelijker van zich spreken. De prettige fruitzuren en romige elementen afkomstig van de lie en malo zorgen voor een fijn en gebalanceerd mondgevoel en een aangename lange afdronk.
Wijn-spijs: Gegrilde tarbot met gebrande prei in beurre blanc
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei
Druivenras: Pinot Blanc
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 4 g/l
Zuren: 7,1 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2029
Vinificatie: 3 uur schilcontact na lichte kneuzing. Vergisting op RVS vaten met gedeeltelijke malolactische omzetting, vervolgens zes maanden rijping sur lie met maandelijkse batonnage.
Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)
Omschrijving: Een Pinot Blanc in een aantrekkelijke frisse stijl waarbij primaire en secundaire tonen mooi in balans zijn. In de geur aroma's van rijpe appel, peer en citroen aangevuld met impressies van roomboter, geroosterd brood en zelfs een vleug butterscotch. In de smaak laten frisse fruitaroma’s zoals citroen, appel en perzik nog duidelijker van zich spreken. De prettige fruitzuren en romige elementen afkomstig van de lie en malo zorgen voor een fijn en gebalanceerd mondgevoel en een aangename lange afdronk.
Bijzonderheden: Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden.
Datasheet