

Een spannende wijn met complexe aroma’s van onder andere rijpe perzik, abrikoos, rijpe appel, maar ook kruidnagel, toast, butterscotch, room en een hint van abrikozenvlaai. Het aangename ronde mondgevoel, goed in balans met de mooie zuren, zorgt voor een lange afdronk waarin aroma’s van fruit, romigheid en toast voor een hoge mate van complexiteit blijven zorgen.
Wijn-spijs: Gebakken heilbot met Vichyssoise en zoet-zure tomaat
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei
Druivenras: Pinot Gris (oudste stokken)
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 0 g/l
Zuren: 6,9 g/l
Rijpingspotentie: 2025-2033
Vinificatie: Drie uur schilcontact en vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS met een gedeeltelijke (50%) malolactische omzetting. Aansluitend rijpt de wijn 6 maanden op Franse barriques sur lie (met bâtonnage).
Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)
Omschrijving: Een spannende wijn met complexe aroma’s van onder andere rijpe perzik, abrikoos, rijpe appel, maar ook kruidnagel, toast, butterscotch, room en een hint van abrikozenvlaai. Het aangename ronde mondgevoel, goed in balans met de mooie zuren, zorgt voor een lange afdronk waarin aroma’s van fruit, romigheid en toast voor een hoge mate van complexiteit blijven zorgen.
Bijzonderheden: "Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden. Tot beste wijndomein van België benoemd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers!"
Datasheet