Rotgipfler Tagelsteiner • Stadlmann | 2019

€ 30,90
Inclusief belasting

Deze Rotgipfler overweldigt in de neus al door de hoge complexiteit: aroma’s van kweepeer, abrikoos, jasmijn, citroenzeste, chocolade, toast, gedroogde abrikoos en zelfs theeblaadjes (jasmijnthee) buitelen over elkaar heen en vullen elkaar voortdurend aan. Tel daar de volle body, aangename zuren en lange complexe afdronk bij op en je weet dat je een gastronomische wijn in je glas hebt. Bij voorkeur schenken in een groot glas en niet te koud om de wijn optimaal tot zijn recht te laten komen.

Wijn-spijs: Aziatisch gelakt buikspek

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Thermenregion, Ried: Pfaffstättner Tagelsteiner (45 jaar oude stokken)
Druivenras: Rotgipfler
Alcohol: 14 %
Restsuikers: 4 g/l
Zuren: 6 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2030

Vinificatie: alcoholische gisting van de hele trossen in traditionele grote en neutrale houten vaten (1800 liter). Rijping sur lie gedurende 10 maanden.

Bodem: kalkhoudende bodem (Alpen) met schelpafzettingen uit de oeroceaan (Tertiair), verweerde bruine grond (Rendzina en Cambisol) met zanderige klei.

Omschrijving: deze Rotgipfler overweldigt in de neus al door de hoge complexiteit: aroma’s van kweepeer, abrikoos, jasmijn, citroenzeste, chocolade, toast, gedroogde abrikoos en zelfs theeblaadjes (jasmijnthee) buitelen over elkaar heen en vullen elkaar voortdurend aan. Tel daar de volle body, aangename zuren en lange complexe afdronk bij op en je weet dat je een gastronomische wijn in je glas hebt. Bij voorkeur schenken in een groot glas en niet te koud om de wijn optimaal tot zijn recht te laten komen.

Bijzonderheden: "De specialiteit van de Thermenregion zijn de autochtone Oostenrijkse druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler. Met álle wijnen, niet alleen die uit de topwijngaard Mandel-Höh, laat Stadlmann (familiebedrijf sinds 1778) zien wat voor prachtigs ze kunnen maken. Volgens Robert Parker: Best winery in the region!"

STA19RGTA

Datasheet

Jaargang
2019
Land
Oostenrijk
Regio
Thermenregion
Druif
Rotgipfler
Wijnkenmerken
Biologisch
Droog
Alcoholpercentage
Hoger dan 14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.