Riesling Cuvée Speciale • Gloire de Duras | 2022

€ 21,40
Inclusief belasting

Een Limburgse Kabi (Kabinett)! De aroma’s van petrol, natte steen, reine claude, mandarijn, appel, citroen, honing en bloesem in combinatie met de prachtige balans tussen zoet en zuur laten je geloven dat je een Riesling Kabinett uit de Mosel in je glas hebt. Maar nee hoor, ook in de Belgische Haspengouw weten ze hoe deze unieke Riesling-stijl kunnen maken. Een spannend glas wijn dat gastronomisch breed inzetbaar is. 

Wijn-spijs: Mild gekruide zalmcurry. Kippendij met pindakokossaus en knapperige peultjes.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Belgische Landwijn
Druivenras: Riesling
Alcohol: 10 %
Restsuikers: 25,3 g/l
Zuren: 8,7 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2030
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS vaten
Bodem: Bodem met zand en leem.

Omschrijving: een Limburgse Kabi! De aroma’s van petrol, natte steen, reine claude, mandarijn, appel, citroen, honing en bloesem in combinatie met de prachtige balans tussen zoet en zuur laten je geloven dat je een Riesling Kabinett uit de Mosel in je glas hebt. Maar nee hoor, ook in de Belgische Haspengouw weten ze hoe deze unieke Riesling-stijl kunnen maken. Een spannend glas wijn dat gastronomisch breed inzetbaar is.

Bijzonderheden: de familie Nijskens met vader Peter, moeder Hilde en hun drie kinderen Laura, Gert-Jan en Isaline runt sinds 2015 in het hart van de Haspengouw hun Wijndomein Gloire de Duras. Het domein telt 7 hectare aan wijnstokken met Auxerrois, Pinot Gris, Chardonnay en Riesling waarvan enkel witte wijnen en mousserende wijnen worden gemaakt.

GLO22RRS

Datasheet

Jaargang
2022
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Riesling
Wijnkenmerken
Iets zoet
Alcoholpercentage
Minder dan 11%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.