Riesling Smaragd Ried Loibenberg • Weingut Frischengruber | 2021

€ 31,80
Inclusief belasting

Aangename neus van appel, citroenzeste, sinaasappelbloesem, perzik en witte aalbes met een hint van natte steen. De hoge zuren verlenen de wijn een heerlijke frisheid, elegantie en lange afdronk terwijl tegelijkertijd de rijpheid van het fruit voor een aangename body zorgt. Nu al spannend maar met heel veel rijpingspotentieel.

Wijn-spijs: ceviche van schol met limoen, avocado en lamsoor

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd, Ried: Loibenberg
Druivenras: Riesling
Alcohol: 13,0 %
Restsuikers: 3 g/l
Zuren: 8,5 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2040
Vinificatie: Korte maceratie, persing bij 1,8 bar. Spontane vergisting in RVS en houten vaten gedurende 70-90 dagen en aansluitend rijpt de wijn verder op de lie.

Bodem: Zandig-stenige Gneiss

Omschrijving: aangename neus van appel, citroenzeste, sinaasappelbloesem, perzik en witte aalbes met een hint van natte steen. De hoge zuren verlenen de wijn een heerlijke frisheid, elegantie en lange afdronk terwijl tegelijkertijd de rijpheid van het fruit voor een aangename body zorgt. Nu al spannend maar met heel veel rijpingspotentieel.

Bijzonderheden: Georg heeft ook een perceel in de beroemde terrassenwijngaard Loibenberg. De stokken voor deze Riesling staan hoger op de helling aangeplant waardoor ze ondanks de zuidelijke expositie van deze helling ook profiteren van koelte.

FRI21LOISM

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Riesling
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.