Wiener Gemischter Satz DAC • Weingut Christ | 2023

€ 17,90
Inclusief belasting

Het principe van Gemischter Satz zorgt voor een aantrekkelijke complexiteit. We ruiken onder andere perzik, rijpe peer, meloen, druif, rode appel en (vlier)bloesem maar ook een mix van munt, versgemaaid gras, citroengras en dragon met een vleugje zoethout en peper. Sappige wijn met fijne zuren die in de smaak naast de hierboven genoemde aroma’s ook rijpe citrustonen van citroen en mandarijn benadrukken en zorgen voor een goede afdronk.

Wijn-spijs: gegrilde nectarine, burrata, veldsla. Gebakken kipfilet met lichte kerriesaus en geurige jasmijnrijst.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wenen, Bisamberg
Druivenras: Als Gemischter Satz aangeplant: Grüner Veltliner, Riesling, Chardonnay, Traminer, Roter Veltliner, Welschriesling, Weissburgunder en nog andere rassen
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 3,6 g/l
Zuren: 5 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2027
Vinificatie: Met de hand geoogst met vervolgens temperatuur gecontroleerde vergisting en rijping op RVS vaten gedurende 4 maanden.
Bodem: Klei en flysch (zandsteen)

Omschrijving: het principe van Gemischter Satz zorgt voor een aantrekkelijke complexiteit. We ruiken onder andere perzik, rijpe peer, meloen, druif, rode appel en (vlier)bloesem maar ook een mix van munt, versgemaaid gras, citroengras en dragon met een vleugje zoethout en peper. Sappige wijn met fijne zuren die in de smaak naast de hierboven genoemde aroma’s ook rijpe citrustonen van citroen en mandarijn benadrukken en zorgen voor een goede afdronk.

Bijzonderheden: "De Oostenrijkse hoofdstad Wenen telt 580 hectare wijngaarden. De toplocatie aan de linkeroever van de Donau, rondom de Bisamberg, is in handen van het beroemde Weingut Christ. Vollblutwinzer Rainer Christ streeft perfectie na en toont zo de veelzijdigheid van Wiener Gemischter Satz. De Bisamberg is een grote heuvel gelegen op de linkeroever van de Donau."

CHR23GS

Datasheet

Jaargang
2023
Land
Oostenrijk
Regio
Wien
Druif
Gemischter Satz
Wijnkenmerken
Biologisch
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.