Chardonnay Heerenlaak • Wijndomein Aldeneyck | 2022

€ 27,40
Inclusief belasting

Aantrekkelijke Chardonnay die zijn herkomst, letterlijk aan de oevers van Maas, niet verloochent. Aroma’s van witte perzik, rijpe appel en peer worden perfect aangevuld met een secundair aromapallet bestaande uit onder andere room, boter, vanille, butterscotch en ceder. De aangename zuren verlenen de wijn frisheid, vormen een goede balans met het vollere mondgevoel maar bovenal dragen ze de lange complexe afdronk.

Wijn-spijs: Romig kalfsstoofpotje met geglaceerde wortel en prei.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei
Druivenras: Chardonnay, wijngaard: Heerenlaak
Alcohol: 13,0 %
Restsuikers: < 1 g/l
Zuren: 6,2 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2032
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS en vervolgens 6 maanden rijping sur lie op Franse barriques waarvan 25% nieuw.
Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)

Omschrijving: aantrekkelijke Chardonnay die zijn herkomst, letterlijk aan de oevers van Maas, niet verloochent. Aroma’s van witte perzik, rijpe appel en peer worden perfect aangevuld met een secundair aromapallet bestaande uit onder andere room, boter, vanille, butterscotch en ceder. De aangename zuren verlenen de wijn frisheid, vormen een goede balans met het vollere mondgevoel maar bovenal dragen ze de lange complexe afdronk.

Bijzonderheden: "Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden. Tot beste wijndomein van België benoemd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers!"

ALD22CY

Datasheet

Jaargang
2022
Land
België
Regio
Maasvallei
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.