DÉ Chardonnay (Houtgerijpt) • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2016

€ 75,40
Inclusief belasting

Een zeer bijzondere wijn die bij elke slok weer iets nieuws onthult. Geuren van onder andere perzik, banaan, gele appel, boter, butterscotch, karamel, biscuit, cantuccini, amandel, marsepein, lemon curd. In de mond een zeer aangename balans van frisse zuren, een ronde body en een voortdurend aromaspektakel waarin smaken van clotted cream, grapefruit, vanille, gedroogde appel, geroosterde nootjes, perzikcake en citroen zeste zich nog eens extra presenteren ten opzichte van de geur. Een eindeloze afdronk die de gelaagdheid van deze wijn ten volle toont. De juiste schenktemperatuur, het perfecte glaswerk en voldoende tijd en rust om te proeven verhogen het drinkplezier van deze mooie wijn.

Wijn-spijs: gebakken tarbot met gekaramelliseerde aardpeer, Hollandse garnalen en beurre noisette.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: BOB Haspengouwse wijn, wijngaard Wijngaardveld
Druivenras: Chardonnay (oudste stokken en beste ligging)
Alcohol: 13,7 %
Restsuikers: 2,4 g/l
Zuren: 6,3 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2035
Vinificatie: selectie van de mooiste trosjes, oogst op 12 oktober. Zachte persing. Vergist en gerijpt op Franse eiken vaten, eerst 1 jaar 50% in nieuwe en 50% in 1 jaar oude vaten sur lie met bâtonnage. Vervolgens een half jaar in oude vaten sur lie en een half jaar op RVS. Aansluitend 1 jaar flesrijping in de kelders van het kasteel.

Bodem: ondergrond van mergel met leem aan het oppervlak

Omschrijving: een zeer bijzondere wijn die bij elke slok weer iets nieuws onthult. Geuren van onder andere perzik, banaan, gele appel, boter, butterscotch, karamel, biscuit, cantuccini, amandel, marsepein, lemon curd, … In de mond een zeer aangename balans van frisse zuren, een ronde body en een voortdurend aromaspektakel waarin smaken van clotted cream, grapefruit, vanille, gedroogde appel, geroosterde nootjes, perzikcake en citroen zeste zich nog eens extra presenteren ten opzichte van de geur. Een eindeloze afdronk die de gelaagdheid van deze wijn ten volle toont. De juiste schenktemperatuur, het perfecte glaswerk en voldoende tijd en rust om te proeven verhogen het drinkplezier van deze uitzonderlijke wijn.

Bijzonderheden: een limited edition! In uitzonderlijk goede jaren kiest Joyce ervoor om een speciale editie te maken. Dit kan alleen als de natuur de ideale omstandigheden hiervoor geeft. Dit is in de vele jaren die Genoels-Elderen bestaat pas drie keer gebeurd: in 2016 en 2020 is Dé Chardonnay gemaakt en in 2008 Dé Parel.

GEN16DECY

Datasheet

Jaargang
2016
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.