Auxerrois • Domein de Wijngaardsberg | 2022

€ 18,60
Inclusief belasting

Fruitige wijn met aroma’s van perzik, peer, rode appel, bloesem met een krokant broodkorstje vers uit de oven. De wijn heeft een verleidelijke combinatie van vers fruit, een kleine hartige touch en een aangenaam ronder mondgevoel.

Wijn-spijs: Asperges à la Flamande. Zalmpaté

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland, Limburg
Druivenras: Auxerrois
Alcohol: 12 %
Restsuikers: 2,1 g/l
Zuren: 4,6 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2027
Vinificatie: na schilweking is de wijn temperatuur gecontroleerd vergist op RVS vaten. Vervolgens 6 maanden rijping sur lie met bâtonnage.

Bodem: de wijngaarden liggen op zuid- en zuidoosthellingen, een deel bestaat uit voor Nederland unieke terrassen. De teellaag is löss, de ondergrond is kiezel, het Zand van Waterval en Maastrichts krijt.

Omschrijving: Fruitige wijn met aroma’s van perzik, peer, rode appel, bloesem met een krokant broodkorstje vers uit de oven. De wijn heeft een verleidelijke combinatie van vers fruit, een kleine hartige touch en een aangenaam ronder mondgevoel.

Bijzonderheden: Domein De Wijngaardsberg kent een lange wijntraditie. Al in 968 n. Chr. werd hier wijn gemaakt, het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland. In de Franse tijd zijn de wijngaarden gerooid maar in 2002 keerde de wijndruif terug op de Wijngaardsberg. Het domein is 3 ha groot. Wijnmaker Jules Nijst streeft op deze historische plek naar perfectie in zijn wijnen.

WIJ22AUX

Datasheet

Jaargang
2022
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Auxerrois
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.