Chardonnay • Wijndomein Stokhem | 2022

€ 18,80
Inclusief belasting

Deze wijn toont mooi wat Chardonnay op eigen kracht en door vinificatiemethoden kan. In de geur wordt het fruit (appel en perzik) gecombineerd met aroma’s van Griekse yoghurt, roomboter, een geroosterde boterham en biscuitjes. In de smaak straalt het fruit nog harder en zelfs rijper: abrikoos en zelfs iets papaya en yuzu, nog steeds ondersteund door secundaire aroma’s die te herkennen zijn in de vorm van geroosterde pistachenootjes en madeleines. Goede balans tussen romigheid en zuren en een fijne complexe afdronk.

Wijn-spijs: Gegrilde zalmfilet met citroen-roomsaus. Romig kalfsstoofpotje

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wijn uit Nederland van in België geteelde druiven
Druivenras: Chardonnay
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 0,4 g/l
Zuren: 5 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2030
Vinificatie: Persing van de hele trossen, vergisting op 17,5 ℃. De wijn heeft deels malolactische omzetting ondergaan en heeft 6 maanden sur lie gerijpt op RVS vaten.

Bodem: Kalkhoudende mergel met een toplaag van löss

Omschrijving: Deze wijn toont mooi wat Chardonnay op eigen kracht en door vinificatiemethoden kan. In de geur wordt het fruit (appel en perzik) gecombineerd met aroma’s van Griekse yoghurt, roomboter, een geroosterde boterham en biscuitjes. In de smaak straalt het fruit nog harder en zelfs rijper: abrikoos en zelfs iets papaya en yuzu, nog steeds ondersteund door secundaire aroma’s die te herkennen zijn in de vorm van geroosterde pistachenootjes en madeleines. Goede balans tussen romigheid en zuren en een fijne complexe afdronk.

Bijzonderheden: De 6.200 pinot noir stokken van Jeroen van der Eng staan op een steile zuidhelling met een hellingspercentage tot wel 20% op pure mergelbodem midden in het Limburgse heuvellandschap. Jeroen maakt van de blauwe pinot noir druif drie verschillende wijnen.

STO22CY

Datasheet

Jaargang
2022
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.