Tempranillo • Wijnkasteel Vandeurzen | 2019
Een verrassende Tempranillo uit België! Geuren en smaken van rode pruim, rode kers en bramen worden aantrekkelijk aangevuld met tonen van chocolade, kruidnagel en toast. De tannines, aanwezig maar absoluut niet onaangenaam, verlenen deze wijn structuur en een stevig karakter. De mooie mix van fruitige en kruidige tonen blijft ook in de lange afdronk voor plezier zorgen.
Wijn-spijs: Rib-eye van de grill met frietjes. Geroosterde portobello gevuld met geblakerde paprika en hazelnoot
Albarino • Wijnkasteel Vandeurzen | 2020
Een stuivend glas Albariño uit het Belgische Hageland. Limoen, appel, kruisbes, vlier, perzik en vers gemaaid gras knallen uit het glas en nodigen uit tot een slok (en meer). In de mond komen deze frisse aroma’s helemaal tot hun recht in combinatie met de frisse zuren, hetgeen ook voor een lange fruitige afdronk zorgt.
Wijn-spijs: Fruits de mers. Pasta met raapsteeltjes en verse geitenkaas
Grüner Veltliner • Wijnkasteel Vandeurzen | 2020
Deze Belgische Grüner Veltliner heeft een fruitige neus waarin aroma’s van peer, perzik, een pepertje en een vleugje (fruit)yoghurt de hoofdrol spelen. In de mond komen frisse aroma’s zoals appel, citroen en grapefruit sterker naar voren, wat voor een aangename balans zorgt in samenspel met het rondere mondgevoel.
Wijn-spijs: Salade gegrilde kip / Backhendl :). Pasta scampi
Chardonnay Prestige • Wijnkasteel Vandeurzen | 2020
Na het genot van de intense neus vol kokos, butterscotch, vanille, kruidnagel, fudge, perzik en ananas volgt een slok van deze romige witte wijn. Ook in de smaak voeren de secundaire aroma’s de boventoon waarbij kokoskoekjes en appeltaart een aanvulling zijn op de geur. De balans tussen de frisse zuren en romige structuur en de lange afdronk laten zien dat de naam Chardonnay Prestige terecht gekozen is. Drink de wijn niet te koel en uit een groter glas om optimaal te genieten van de verscheidenheid aan aroma’s.
Wijn-spijs: stoof van kalf met champignon en room. Gegrilde kalkoen met saus van zachte Thaise curry (kokosmelk!)