Zierfandler Anninger • Stadlmann | 2021
In de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: rijpe peer (inclusief schil!), perzik en appel aangevuld met kaneel en matcha. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op met als aanvullend aroma bittersinaasappel. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Wijn-spijs: geschroeide kreeft met jus op basis van bisque
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: Thermenregion, Anninger Berg
Druivenras: Zierfandler
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 3 g/l
Zuren: 6 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2026
Vinificatie: "Alcoholische vergisting in traditionele grote neutrale houten vaten (1800 liter). Rijping sur lie gedurende 5 maanden."
Bodem: kalkhoudende bodem (Alpen) met schelpafzettingen uit de oeroceaan (Tertiair). Verweerde bruine grond (Rendzina en Cambisol) met zanderige klei.
Omschrijving: in de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: rijpe peer (inclusief schil!), perzik en appel aangevuld met kaneel en matcha. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op met als aanvullend aroma bittersinaasappel. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Bijzonderheden: "De specialiteiten van de Thermenregion zijn de autochtone Oostenrijkse druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler. Met álle wijnen, niet alleen die uit de topwijngaard Mandel-Höh, laat Stadlmann (familiebedrijf sinds 1778) zien wat voor prachtigs ze kunnen maken. Volgens Robert Parker: Best winery in the region!"
Datasheet
- Jaargang
- 2021
- Land
- Oostenrijk
- Regio
- Thermenregion
- Druif
- Zierfandler
- Wijnkenmerken
- Biologisch
Droog - Alcoholpercentage
- 12%-13%
- Inhoud
- 0,75 liter