Grüner Veltliner Smaragd Meine Welt • Weingut Frischengruber | 2018

€ 35,10
Inclusief belasting

Gerijpte Grüner Veltliner in optima forma! Door de juiste Rieden te kiezen heeft Georg in dit warme jaar een zeer gebalanceerde wijn gemaakt. Aroma’s van nectarine, dragon, citroen en bloesem, maar ook honing, gedroogde peer, gedroogde abrikoos, mandarijnschil, biscuit en limoen meringue vechten om je aandacht, met een klein grapefruitbittertje als kick op het eind. Drink deze wijn niet te koel en in een groot glas en geniet nog meer van de waanzinnige complexiteit, de geweldige balans tussen mooie zuren en romige body en van de eindeloze complexe afdronk. Grosses Kino! 

Wijn-spijs: Stoofpotje van kalf met citroen, room en dragon

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd, beste Lagen (Ried Steiger, Kirnberg, Kreuzberg, Frauenweingärten)
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 14 %
Restsuikers: 2,5 g/l
Zuren: 5,9 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2028
Vinificatie: Handmatig geoogst als laatste van alle druiven van Georg. Korte maceratie, vervolgens spontane vergisting op oude eikenhouten vaten van 300 en 500 liter gedurende 3 tot 4 maanden. Aansluitend rijpt de wijn verder op de lie in RVS tanks tot botteling midden december.

Bodem: Divers, met onder andere löss, zand, gneis en paragneis.

Omschrijving: gerijpte Grüner Veltliner in optima forma! Door de juiste Rieden te kiezen heeft Georg in dit warme jaar een zeer gebalanceerde wijn gemaakt. Aroma’s van nectarine, dragon, citroen en bloesem, maar ook honing, gedroogde peer, gedroogde abrikoos, mandarijnschil, biscuit en limoen meringue vechten om je aandacht, met een klein grapefruitbittertje als kick op het eind. Drink deze wijn niet te koel en in een groot glas en geniet nog meer van de waanzinnige complexiteit, de geweldige balans tussen mooie zuren en romige body en van de eindeloze complexe afdronk. Grosses Kino!

Bijzonderheden: "“MEINE WELT- Die Welt ist groß und voller kleiner Nischen” Georg legt zich in de Meine Welt-serie toe op subtiel houtgebruik bij witte wijnen. Voor deze serie worden de beste druiven uit zijn Smaragd-Lagen gebruikt. Alle Meine Welt wijnen worden in oude houten vaten van 300 liter en 500 liter gemaakt."

FRI18GVMW

Datasheet

Jaargang
2018
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Grüner Veltliner
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.