Grüner Veltliner Federspiel Ried Steiger • Weingut Frischengruber | 2021

€ 17,30
Inclusief belasting

Een heerlijke Federspiel met in de neus aroma’s van peer, witte nectarine, abrikoos, bloesem, papaya en kumquat met een hint van peper en drop. In de mond komen in aanvulling hierop ook smaken van citroensap en grapefruit naar voren met iets ziltigs in de afdronk. Sappige wijn met goed gebalanceerde zuren die door de lagering op de lie toch een ronder mondgevoel heeft.

Wijn-spijs: Waldorfsalade. Mosselen met witte wijn

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Federspiel. Ried: Steiger
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 12,5%
Restsuikers: 2,1 g/l
Zuren: 6,4 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2026
Vinificatie: de druiven komen van stokken van 25-45 jaar oud. Spontane vergisting in RVS tanks, aansluitend rijping op de lie tot aan botteling eind maart 2022. Bodem: diepe erosiebodems met zandige löss en stenen afgezet door de Donau.

Omschrijving: een heerlijke Federspiel met in de neus aroma’s van peer, witte nectarine, abrikoos, bloesem, papaya en kumquat met een hint van peper en drop. In de mond komen in aanvulling hierop ook smaken van citroensap en grapefruit naar voren met iets ziltigs in de afdronk. Sappige wijn met goed gebalanceerde zuren die door de lagering op de lie toch een ronder mondgevoel heeft.

Bijzonderheden: hoewel dicht bij de Donau is dit een goed voorbeeld van een zogenoemde ‘Hangfusslage’. Metersdikke afzettingen van paragneis zorgen samen met een dikke laag humus voor een gebalanceerde watertoevoer, zelfs in droge en hete zomers.

FRI21GVFS

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Grüner Veltliner
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.