BizJoe • Domein Cuvelier | 2017

€ 26,00
Inclusief belasting

Een gastronomische mousserende wijn! Aroma’s van appel in alle hoedanigheden: gele appel, gedroogde appel, appelstroop en appeltaart. Maar in deze complexe wijn zijn ook geuren en smaken van gekonfijte sinaasappelschil (lees Pim’s!), brioche en cantuccini met heerlijke geroosterde amandelen te herkennen. De balans tussen deze rijpere vollere aroma’s en de frisse zuren is erg aangenaam. Die zuren spelen ook een belangrijke rol in de textuur (dosage wordt niet gemist!) en de lange afdronk die deze Blanc de Noirs heeft. Schenk in een groter glas om optimaal te genieten.

Wijn-spijs: sushi van zalm, quiche / toast met gebakken paddenstoelen, raclette

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Belgische mousserende kwaliteitswijn
Druivenras: 95 % Pinot Noir, 5 % Pinot Meunier. Blanc de noirs
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 0 g/l restsuiker, zero dosage
Zuren: 7,9 g/l
Rijpingspotentie: 2021-2026 Vinificatie Méthode traditionnelle. De stille wijn rijpt op RVS vaten. Na toevoeging van geselecteerde champagnegisten rijpt de wijn minimaal 24 maanden sur lattes, in de praktijk 3 jaar. Geen dosage!

Bodem: Löss

Omschrijving: een gastronomische mousserende wijn! Aroma’s van appel in alle hoedanigheden: gele appel, gedroogde appel, appelstroop en appeltaart. Maar in deze complexe wijn zijn ook geuren en smaken van gekonfijte sinaasappelschil (lees Pim’s!), brioche en cantuccini met heerlijke geroosterde amandelen te herkennen. De balans tussen deze rijpere vollere aroma’s en de frisse zuren is erg aangenaam. Die zuren spelen ook een belangrijke rol in de textuur (dosage wordt niet gemist!) en de lange afdronk die deze Blanc de Noirs heeft. Schenk in een groter glas om optimaal te genieten.

Bijzonderheden: "Domein Cuvelier heeft wijngaarden in Jesseren, Kerniel en Haren, idyllische deelgemeenten van Borgloon. De broers Yves en Patrick runnen samen het domein. Ze werden grootgebracht tussen de peren- en appelbomen en delen een passie voor wijn. Yves is fruithandelaar en maakt de wijn, Patrick is fruitteler en dus de baas in de wijngaarden. De broers Cuvelier gebruiken een minimum aan bestrijdingsmiddelen en sulfiet en de wijnen worden niet gefilterd om de pure expressie van de druiven / wijn in de fles te krijgen."

BIZ17JOE

Datasheet

Jaargang
2017
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Cuvée
Wijnkenmerken
Brut
Mousserend
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.