Grüner Veltliner Smaragd Ried Kirnberg • Weingut Frischengruber | 2020

€ 28,80
Inclusief belasting

Een late release van deze mooie single vineyard wijn. Een uitnodigend en uitdagend aromapalet van papaya, rode appel, abrikoos, peer, ceder, peper, nootmuskaat, Griekse yoghurt, gedroogde abrikoos en gedroogde bloemen laat zien dat deze wijn nu al geweldig lekker is, maar zich ook nog verder gaat ontwikkelen. Goede balans tussen body en zuren met een lange complexe afdronk. Schenk deze wijn in een groot glas, niet te koud, voor optimaal drinkgenot.

Wijn-spijs: Gebakken zalmfilet met zoetzure komkommer en norivel. Steak tartare van kalfsvlees.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd, Ried: Kirnberg 
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 2 g/l
Zuren: 6 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2030 
Vinificatie: Handmatige oogst. Spontane vergisting in grote eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn in deze vaten nog 3 jaar verder op de lie. Botteling mei 2024.
Bodem: Gneiss en graniet 

Omschrijving: Een late release van deze mooie single vineyard wijn. Een uitnodigend en uitdagend aromapalet van papaya, rode appel, abrikoos, peer, ceder, peper, nootmuskaat, Griekse yoghurt, gedroogde abrikoos en gedroogde bloemen laat zien dat deze wijn nu al geweldig lekker is, maar zich ook nog verder gaat ontwikkelen. Goede balans tussen body en zuren met een lange complexe afdronk. Schenk deze wijn in een groot glas, niet te koud, voor optimaal drinkgenot.

Bijzonderheden: De Ried Kirnberg is een soort van hoogvlakte ten westen van Rossatz. Deze locatie staat 's morgens vroeg al in de zon en geniet van een gedeeltelijke frisse wind uit de Donauvallei. Een zeer ondiepe bodem met massale rotswanden is de thuisbasis van veel Riesling en Grüner Veltliner.

FRI20GVSMK

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Grüner Veltliner
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.