Zierfandler Igeln • Stadlmann | 2020

€ 24,60
Inclusief belasting

De autochtone Zierfandler verrast keer op keer. In deze single vineyard wijn voert kweepeer de boventoon, met abrikoos, rode grapefruit, sinaasappelschil en een vleugje kaneel als aanvulling. Een aangename body in combinatie met fijne zuren geeft de wijn in de mond extra frisheid. Een kruidige bitterheid, denk aan bittere sinaasappel en Italiaanse amaro’s, voegt extra spanning toe.

Wijn-spijs: Tonno in agrodolce (gegrilde tonijn met ingelegde uien)

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Thermenregion, Ried: Traiskirchner Igeln, aanplant in1970. Prädikatswein
Druivenras: Zierfandler
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 5 g/l
Zuren: 6 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2030
Vinificatie: "Alcoholische gisting in traditionele grote en neutrale houten vaten (2000 liter). Rijping sur lie gedurende 10 maanden."

Bodem: kalkhoudende bodem (Alpen) met schelpafzettingen uit de oeroceaan (Tertiair/Badenium). Verweerde bruine grond (Pararendzina) met zanderige klei.

Omschrijving: de autochtone Zierfandler verrast keer op keer. In deze single vineyard wijn voert kweepeer de boventoon, met abrikoos, rode grapefruit, sinaasappelschil en een vleugje kaneel als aanvulling. Een aangename body in combinatie met fijne zuren geeft de wijn in de mond extra frisheid. Een kruidige bitterheid, denk aan bittere sinaasappel en Italiaanse amaro’s, voegt extra spanning toe.

Bijzonderheden: "De specialiteit van de Thermenregion zijn de autochtone Oostenrijkse druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler. Met álle wijnen, niet alleen die uit de topwijngaard Mandel-Höh, laat Stadlmann (familiebedrijf sinds 1778) zien wat voor prachtigs ze kunnen maken. Volgens Robert Parker: Best winery in the region!"

STA20ZFIG

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Oostenrijk
Regio
Thermenregion
Druif
Zierfandler
Wijnkenmerken
Biologisch
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.