Sämling 88, Trockenbeerenauslese (0,375) • Weingut Haider | 2017

€ 26,60
Inclusief belasting

‘Exotik pur’ schrijft Theresa over deze wijn. En geef haar eens ongelijk bij het ruiken en proeven van deze wijn: ananas, mango, maracuja, gekonfijte ananas, gesuikerde schil van kumquat, gedroogde mango en marmelade van minneola. Naast deze tropische fruitcocktail valt er ook nog honing, zoete drop, karamel en appelstroop te ontdekken. Een intens zoete en volle dessertwijn die mooi in balans is door de zuren met een eindeloze afdronk.

Wijn-spijs: Tarte tatin van mango en ananas met ijs van mandarijn

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Trockenbeerenauslese süß. Wijngaard Römerstein, aangeplant in 1989.
Druivenras: Sämling 88 (Scheurebe)
Alcohol: 10 %
Restsuikers: 192 g/l
Zuren: 7,2 g/l
Rijpingspotentie: 2019-2030
Vinificatie: In december geoogst met een aandeel van 80% door edele rotting aangetaste druiven. Korte schilweking en vervolgens temperatuur gecontroleerde vergisting en rijping op RVS.
Bodem: Zwarte aarde met grind

Omschrijving: ‘Exotik pur’ schrijft Theresa over deze wijn. En geef haar eens ongelijk bij het ruiken en proeven van deze wijn: ananas, mango, maracuja, gekonfijte ananas, gesuikerde schil van kumquat, gedroogde mango en marmelade van minneola. Naast deze tropische fruitcocktail valt er ook nog honing, zoete drop, karamel en appelstroop te ontdekken. Een intens zoete en volle dessertwijn die mooi in balans is door de zuren met een eindeloze afdronk.

Bijzonderheden: "Absolute top wijnmaker uit het ‘Sauternes’ van Oostenrijk! Maakt geen gebruik van pesticiden en herbiciden."

HAI17S88TBA

Datasheet

Jaargang
2017
Land
Oostenrijk
Regio
Neusiedlersee
Druif
Sämling 88
Wijnkenmerken
Zoet
Alcoholpercentage
Minder dan 11%
Inhoud
0,375 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.