Sankt Laurent • Weingut Achs | 2021

€ 18,70
Inclusief belasting

Sappige wijn met veel rode kersen, rode besjes, iets aards in de vorm van rode biet en een lichte kruidige touch. In de smaak proef je de typische rijpe zure kers (Sauerkirsch!). Door de frisse zuren en iets bite van de tannine heeft de wijn een soepele body die licht gekoeld het best tot zijn recht komt. 

Wijn-spijs: Tataki van tonijn met sojasaus

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, biodynamisch gecertificeerd
Druivenras: Sankt Laurent
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 1,2 g/l
Zuren: 5,2 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2024
Vinificatie: met de hand geoogst, 11 dagen maceratie gevolgd door vergisting op RVS vaten. Vervolgens 17 maanden rijping in gebruikte barriques.

Bodem: Kiezels met zwarte aarde, zand op leembodem, Muschelkalk

Omschrijving: sappige wijn met veel rode kersen, rode besjes, iets aards in de vorm van rode biet en een lichte kruidige touch. In de smaak proef je de typische rijpe zure kers (Sauerkirsch!). Door de frisse zuren en iets bite van de tannine heeft de wijn een soepele body die licht gekoeld het best tot zijn recht komt.

Bijzonderheden: Paul Achs is een echte volbloed wijnboer. Hij wil hetgeen in de wijngaard gebeurt met zo min mogelijk ingrijpen op fles brengen. Paul werkt volgens de leer van Rudolf Steiner: de biologisch-dynamische landbouw. In geen andere provincie in Oostenrijk schijnt de zon langer en krachtiger, daardoor is het vanzelfsprekend dat blauwe druiven met 80% de toon aangeven.

ACH21STL

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Oostenrijk
Regio
Neusiedlersee
Druif
St. Laurent
Wijnkenmerken
Biodynamisch
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.