Weissburgunder Smaragd Meine Welt • Weingut Frischengruber | 2018

€ 35,50
Inclusief belasting

Weissburgunder in optima forma! Frisse fruittonen van appel, peer en mandarijn worden perfect aangevuld met aroma's van toast, clotted cream, geroosterde amandel, pistachenootjes, gedroogde appel, gekonfijte ananas, gedroogde bloemen en perentaart. In de smaak komt daar nog een opwekkende bite van grapefruit bij. Het romige mondgevoel en de lange afdronk zorgen voor een geweldige totaalbeleving. Schenk deze wijn in een groter glas en niet te koud!

Wijn-spijs: romig visstoofpotje met prei en gekarameliseerde worteltjes

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd, beste Lagen: Ried Kreuzberg
Druivenras: Weissburgunder
Alcohol: 14 %
Restsuikers: 4 g/l
Zuren: 6,5 g/l
Rijpingspotentie: 2021-2028
Vinificatie: Schilinweking van 12 uur en vervolgens spontane vergisting op gebruikte eikenhouten vaten van 300 en 500 liter. Aansluitend rijpt de wijn 1,5 jaar op de lie.

Bodem: Bovenlaag van zand en stenen met daaronder ijzerhoudend gesteente, Paragneis en Gneis.

Omschrijving: Weissburgunder in optima forma! Frisse fruittonen van appel, peer en mandarijn worden perfect aangevuld met aroma's van toast, clotted cream, geroosterde amandel, pistachenootjes, gedroogde appel, gekonfijte ananas, gedroogde bloemen en perentaart. In de smaak komt daar nog een opwekkende bite van grapefruit bij. Het romige mondgevoel en de lange afdronk zorgen voor een geweldige totaalbeleving. Schenk deze wijn in een groter glas en niet te koud!

Bijzonderheden: "“MEINE WELT- Die Welt ist groß und voller kleiner Nischen” Georg legt zich in de Meine Welt-serie toe op subtiel houtgebruik bij witte wijnen. Voor deze serie worden de beste druiven uit zijn Smaragd-Lagen gebruikt. Alle Meine Welt wijnen worden in gebruikte houten vaten van 300 liter en 500 liter gemaakt."

FRI18WBMW

Datasheet

Jaargang
2018
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Pinot Blanc
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.