

Een klassieke houtgelagerde Chardonnay met in de neus de typische aroma's van vanille, ceder, boter, geschroeid hout, nougat en butterscotch maar ook fijne fruittonen van appel, citroen en perzik. Gooi dit in de mix en je proeft ook tarte au citron en tarte tatin aux pommes. De fijne zuren zorgen voor elegantie en dragen de wijn tot die laatste lange en complexe afdronk. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!
Wijn en spijs: gebakken tarbot met beurre noisette en aardpeer. Geschroeide kalfsoester met lichte roomsaus en gekarameliseerde worteltjes.
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: BOB Haspengouwse wijn, wijngaard Wijngaardveld
Druivenras: Chardonnay (oudste stokken en beste ligging)
Alcohol: 13,3 %
Restsuikers: < 1 g/l
Zuren: 6,6 g/l zuren
Rijpingspotentie: 2024-2035
Vinificatie: Rendement van minder dan 30 hl / ha. Alleen de eerste persing wordt gebruikt. Gisting en rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten (waarvan een derde deel nieuw), sur lie met bâtonnage en met volledige malolactische omzetting. Vervolgens 2 jaar flesrijping in de kelders van het kasteel.
Bodem: Ondergrond van mergel met leem aan het oppervlak
Omschrijving: Een klassieke houtgelagerde Chardonnay met in de neus de typische aroma's van vanille, ceder, boter, geschroeid hout, nougat en butterscotch maar ook fijne fruittonen van appel, citroen en perzik. Gooi dit in de mix en je proeft ook tarte au citron en tarte tatin aux pommes. De fijne zuren zorgen voor elegantie en dragen de wijn tot die laatste lange en complexe afdronk. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!
Bijzonderheden: "Lage opbrengst van <30hl/ha, gelimiteerde productie van +/- 5000 flessen per jaar. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans."
Datasheet