Pinot Gris barrique • Wijndomein Aldeneyck | 2022

€ 25,50
Inclusief belasting

Een spannende wijn, waarbij het druivenras met aroma’s zoals perzik, druif, kweepeer, mandarijn en specerijen een zeer mooie aanvulling krijgt door de vinificatietechnieken in de vorm van toast, room, butterscotch en geroosterde nootjes. Het aangename ronde mondgevoel, goed in balans met de mooie zuren, zorgt voor een lange afdronk waarin aroma’s van fruit, romigheid en toast voor een hoge mate van complexiteit blijven zorgen.

Wijn-spijs: Butter chicken.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei
Druivenras: Pinot Gris (oudste stokken)
Alcohol: 13 %
Restsuikers: < 1 g/l
Zuren: 5,9 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2030
Vinificatie: Drie uur schilcontact en vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS met een gedeeltelijke malolactische omzetting. Aansluitend rijpt de wijn 6 maanden op Franse barriques sur lie (met bâtonnage).
Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)

Omschrijving: een spannende wijn, waarbij het druivenras met aroma’s zoals perzik, druif, kweepeer, mandarijn en specerijen een zeer mooie aanvulling krijgt door de vinificatietechnieken in de vorm van toast, room, butterscotch en geroosterde nootjes. Het aangename ronde mondgevoel, goed in balans met de mooie zuren, zorgt voor een lange afdronk waarin aroma’s van fruit, romigheid en toast voor een hoge mate van complexiteit blijven zorgen.

Bijzonderheden: "Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden. Tot beste wijndomein van België benoemd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers!"

ALD22PGB

Datasheet

Jaargang
2022
Land
België
Regio
Maasvallei
Druif
Pinot Gris
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.