Pinot Noir Chèrie • Wijndomein Stokhem | 2021

€ 20,20
Inclusief belasting

Een geurige neus vol rijp rood fruit zoals rode kersen en rode pruimen, aangevuld met tonen van toast, ceder, rook, kruidnagel, een vleugje vanille en een kleine hint van tabak. Een wijn met structuur door de aangename zuren en rijpe tannines. Drink in een groot glas en geniet van de complexiteit en afdronk.

Wijn-spijs: Eendenborst gelakt met sojasaus. Rouleau van kwartel met paddenstoelen.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland, Limburg
Druivenras: Pinot Noir
Alcohol: 12,5%
Restsuikers: 0,1 g/l
Zuren: 5,3 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2028
Vinificatie: Handmatige oogst. 90% van de wijn wordt ontsteeld met drie dagen koude schilweking. 10% van de wijn ondergaat whole bunch fermentation. Na 10 dagen assemblage en persing en vervolgens rijpt de wijn 18 maanden op gebruikte Franse barriques van verschillende toastings.
Bodem: Mergel met een toplaag van löss, kiezen en vuursteen.

Omschrijving: Een geurige neus vol rijp rood fruit zoals rode kersen en rode pruimen, aangevuld met tonen van toast, ceder, rook, kruidnagel, een vleugje vanille en een kleine hint van tabak. Een wijn met structuur door de aangename zuren en rijpe tannines. Drink in een groot glas en geniet van de complexiteit en afdronk.

Bijzonderheden: De 6.200 pinot noir stokken van Jeroen van der Eng staan op een steile zuidhelling met een hellingspercentage tot wel 20% op pure mergelbodem midden in het Limburgse heuvellandschap. Jeroen maakt van de blauwe pinot noir druif drie verschillende wijnen.

STO21PNC

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Pinot Noir
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.