Grüner Veltliner Smaragd Ried Zanzl • Weingut Frischengruber | 2018

€ 23,00
Inclusief belasting

Een late release van deze single vineyard wijn, die zijn ontwikkeling al voorzichtig laat zien maar ook zeker nog een mooie toekomst voor zich heeft. Aroma's van appel, perzik, citroenzeste, natte steen en sinaasappelbloesemhoning maar ook een hint van toast, gedroogde appel en gember. In de smaak ontdek je bovendien een zilte touch maar ook biscuitjes en perzikencake. Een elegante Grüner Veltliner met een lange complexe afdronk.

Wijn-spijs: Gebakken tongschar met groene groentjes en lamsoor. Zalmtartaar.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd, Ried: Zanzl
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 3 g/l
Zuren: 5,8 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2037
Vinificatie: spontane vergisting deels op RVS vaten en deels op grote eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog verder op de lie. Juni 2019 gebotteld. Bodem: de bodem van Zanzl is op de hogere delen vooral gneis, in de lager gelegen delen löss.

Omschrijving: een late release van deze single vineyard wijn, die zijn ontwikkeling al voorzichtig laat zien maar ook zeker nog een mooie toekomst voor zich heeft. Aroma's van appel, perzik, citroenzeste, natte steen en sinaasappelbloesemhoning maar ook een hint van toast, gedroogde appel en gember. In de smaak ontdek je bovendien een zilte touch maar ook biscuitjes en perzikencake. Een elegante Grüner Veltliner met een lange complexe afdronk.

Bijzonderheden: een koelere wijngaard gelegen onder de beroemde Ried Kreuzberg. De warme invloeden uit het oosten spelen hier amper een rol. Door het aandeel gneis en löss hebben de wijnstokken in deze wijngaard ook in de zomer altijd water tot hun beschikking.

FRI18GVSZ

Datasheet

Jaargang
2018
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Grüner Veltliner
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.