Chardonnay Alte Reben • Weingut Achs | 2019

€ 26,50
Inclusief belasting

Dit is het type Chardonnay dat je bij Alte Reben én Paul Achs verwacht. De perfecte balans tussen geconcentreerde maar toch elegante fruitsmaken en een spannende kruidigheid, tussen frisse zuren en een aangename body, met bovendien een lange afdronk. Aroma’s van peer (inclusief schil!), appel en mandarijn krijgen gezelschap van een complexe mix van ceder, kruidnagel, kaneel en toast. In de smaak komt hier nog een limoentje en tegelijkertijd iets romigs met een kleine touch butterscotch bij. Gun deze wijn een groot glas (of kies zelfs voor karafferen) en serveer niet te koud.

Wijn-spijs: Gebakken skrei met beurre blanc. Stoofpotje van knolselderij en paddenstoelen met mosterd, dragon en peper

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, Ried Wiesacker, wijngaard aangeplant in 1961, echt oude stokken dus!
Druivenras: Chardonnay
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 1 g/l
Zuren: 5,2 g/l
Rijpingspotentie: 2018-2021
Vinificatie: met de hand geoogst en geselecteerd, vergisting in en vervolgens 16 maanden rijping op gebruikte houten vaten van 300 en 500 liter.

Bodem: kiezels met zwarte aarde, zand op leembodem.

Omschrijving: dit is het type Chardonnay dat je bij Alte Reben én Paul Achs verwacht. De perfecte balans tussen geconcentreerde maar toch elegante fruitsmaken en een spannende kruidigheid, tussen frisse zuren en een aangename body, met bovendien een lange afdronk. Aroma’s van peer (inclusief schil!), appel en mandarijn krijgen gezelschap van een complexe mix van ceder, kruidnagel, kaneel en toast. In de smaak komt hier nog een limoentje en tegelijkertijd iets romigs met een kleine touch butterscotch bij. Gun deze wijn een groot glas (of kies zelfs voor karafferen) en serveer niet te koud.

Bijzonderheden: Paul Achs is een echte volbloed wijnboer. Hij wil hetgeen in de wijngaard gebeurt met zo min mogelijk ingrijpen op fles brengen. Paul werkt volgens de leer van Rudolf Steiner: de biologisch-dynamische landbouw. Het wijngoed is sinds 2006 biodynamisch gecertificeerd.

Biologisch en Biodynamisch gecertificeerd. Lid van respekt-BIODYN (www.respekt-biodyn.bio)

ACHS19CA

Datasheet

Jaargang
2019
Land
Oostenrijk
Regio
Neusiedlersee
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Biodynamisch
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.