Zilveren Parel • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2015

€ 26,50
Inclusief belasting

Deze millésimé betovert onmiddellijk in geur en smaak: gele appel, kaneelbiscuitjes, nougat, geroosterde amandelen, marsepein, gebakken appeltjes, gekonfijte sinaasappel met chocolade, … een indrukwekkende complexiteit. In de mond valt de geweldige balans van de dosage en de mooie zuren op waarbij frissere aroma’s zoals lemon curd en grapefruit een mooie aanvulling vormen op de toch al zeer complexe aroma’s. De verfijnde mousse en een eindeloze afdronk tillen deze wijnbeleving naar een nog hoger niveau. Deze wijn zou je in een normaal wijnglas moeten schenken om optimaal van de complexiteit te kunnen genieten.

Wijn-spijs: wonton met gevogelte, paddenstoel en truffel. Gebakken heilbot met geroosterde bloemkool, beurre noisette en gefrituurde kappertjes

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: BOB Vlaamse mousserende kwaliteitswijn
Druivenras: Chardonnay (Blanc de Blanc)
Alcohol: 12 %
Restsuikers: 7,8 g/l
Zuren: 5,1 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2030
Vinificatie: Méthode traditionnelle. Coeur de Cuvée (enkel het beste deel van de persing), vergisting en 1 jaar rijping op de lie met bâtonnage op gebruikte eiken barriques met vervolgens een uitzonderlijk lange en kostbare flesrijping van minimaal 3 jaar sur lattes.

Bodem: ondergrond van mergel met leem aan het oppervlak

Omschrijving: deze millésimé betovert onmiddellijk in geur en smaak: gele appel, kaneelbiscuitjes, nougat, geroosterde amandelen, marsepein, gebakken appeltjes, gekonfijte sinaasappel met chocolade, … een indrukwekkende complexiteit. In de mond valt de geweldige balans van de dosage en de mooie zuren op waarbij frissere aroma’s zoals lemon curd en grapefruit een mooie aanvulling vormen op de toch al zeer complexe aroma’s. De verfijnde mousse en een eindeloze afdronk tillen deze wijnbeleving naar een nog hoger niveau. Deze wijn zou je in een normaal wijnglas moeten schenken om optimaal van de complexiteit te kunnen genieten.

Bijzonderheden: "Hebben na de aanplant in 1993, 10 jaar (!) gewacht om de mousserende wijnen te maken, puur om de kwaliteit. Ook het rendement (<50hl/ha) getuigt hiervan. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans. Het is met 22 hectare het grootste wijndomein van België."

GEN15ZIP

Datasheet

Jaargang
2015
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Brut
Mousserend
Alcoholpercentage
11%-12%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.