Sauvignon Blanc Obegg • Skoff Original | 2013

€ 26,50
Inclusief belasting

De perfect rijpe druiven van deze steile zuidhelling geven aroma’s van passievrucht, maracuja, kumquat en kruisbes, spannend aangevuld met kruidige en geroosterde geuren en smaken van laurier, munt, ceder en geroosterde pistachenoten. Deze complexe aroma’s worden gedragen door frisse versmolten zuren en geven een eindeloze lengte.

Wijn-spijs: Tonijn van de grill met tapenade van geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Südsteiermark: Ried Obegg
Druivenras: Sauvignon Blanc
Alcohol: 14 %
Restsuikers: 1,7 g/l
Zuren: 5,2 g/l
Rijpingspotentie: 2016-2025
Vinificatie: Handselectie tijdens de oogst, zeer rijpe druiven. Temperatuur gecontroleerde vergisting, vervolgens 14 maanden gerijpt: 85% in houten vaten van 3000 liter, 15% in barriques.
Bodem: Kalk met zandige bovenlaag (zuidhelling)

Omschrijving: de perfect rijpe druiven van deze steile zuidhelling geven aroma’s van passievrucht, maracuja, kumquat en kruisbes, spannend aangevuld met kruidige en geroosterde geuren en smaken van laurier, munt, ceder en geroosterde pistachenoten. Deze complexe aroma’s worden gedragen door frisse versmolten zuren en geven een eindeloze lengte.

Bijzonderheden: "Voor de kenners van de wijnen van Skoff Original: deze wijn zit qua stijl tussen Sauvignon Blanc Hochsulz en Sauvignon Blanc Royal in. In de Südsteiermark zorgen het warme en vochtige Mediterrane klimaat en de koele nachten voor een lang rijpingsproces, waarin fruitaroma’s zich super ontwikkelen, met als specialiteit Sauvignon Blanc. In dit immens populair geworden wijngebied is ‘Weltmeister Sauvignon Blanc’ Walter Skoff inmiddels de vierde generatie in dit toonaangevende familiebedrijf. Onder zijn leiding is het domein gegroeid tot 100 hectare, waarvan 60 in bezit. De verscheidenheid in niet alleen topografie, maar zeker ook in bodems, zorgen voor een geweldig breed spectrum aan wijnen. Skoff Original behoort tot de absolute wereldtop."

SKO13OBE

Datasheet

Jaargang
2013
Land
Oostenrijk
Regio
Südsteiermark
Druif
Sauvignon Blanc
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.