Blanc de Blancs • Domein de Wijngaardsberg | 2020

€ 26,95
Inclusief belasting

Nederlandse blanc de blancs met aangename fruitige aroma’s van onder andere perzik, appel, peer en abrikoos maar ook secundaire tonen zoals brioche, citroenyoghurt, biscuit en perzikentaart. In de mond komen daar nog een frisse tonen van citroen en grapefruit bij. Verfijnde mousse, fijne zuren, mooie complexiteit!

Wijn-spijs: Aperitief! Garnaaltjes, kreeft, gebakken, coquilles, gezouten macadamianoten, Serranoham, …

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Geografische Aanduiding Limburg
Druivenras: Chardonnay
Alcohol: 12,7 %
Restsuikers: 5 g/l (extra brut)
Zuren: 8,7 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2027
Vinificatie: Méthode traditionnelle. Temperatuur gecontroleerde koele vergisting op RVS vaten. Vervolgens 24 maanden rijping sur lattes.
Bodem: de wijngaarden liggen op zuid- en zuidoosthellingen, een deel bestaat uit voor Nederland unieke terrassen. De teellaag is löss, de ondergrond is kiezel, het Zand van Waterval en Maastrichts krijt.

Omschrijving: Nederlandse blanc de blancs met aangename fruitige aroma’s van onder andere perzik, appel, peer en abrikoos maar ook secundaire tonen zoals brioche, citroenyoghurt, biscuit en perzikentaart. In de mond komen daar nog een frisse tonen van citroen en grapefruit bij. Verfijnde mousse, fijne zuren, mooie complexiteit!

Bijzonderheden: Domein De Wijngaardsberg kent een lange wijntraditie. Al in 968 n. Chr. werd hier wijn gemaakt, het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland. In de Franse tijd zijn de wijngaarden gerooid maar in 2002 keerde de wijndruif terug op de Wijngaardsberg. Het domein is 3 ha groot. Wijnmaker Jules Nijst streeft op deze historische plek naar perfectie in zijn wijnen.

WIJ20BDB

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Brut
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.