Chardonnay Blauw (Houtgerijpt) • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2020

€ 20,70
Inclusief belasting

In de neus rijpere fruitaroma’s zoals gele appel, perzik, meloen en peer, met de Blauw-typerende aroma’s van toast, ceder, kruidnagel, boter, vanille en vleugje tabak. In de mond stimuleren de opwekkende zuren ook frissere smaken van citroen en yoghurt als aanvulling op het complexe aromapalet. Mooie balans tussen romigheid en frisse zuren die bijdraagt aan een lange afdronk.

Wijn-spijs: Gegrilde zalmfilet met citroen-roomsaus. Romig kalfsstoofpotje

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: BOB Haspengouwse wijn, wijngaard: Kiezelingenbos
Druivenras: Chardonnay
Alcohol: 12,8 %
Restsuikers: 1,4 g/l
Zuren: 7 g/l zuren
Rijpingspotentie: 2023-2029
Vinificatie: Rendement van minder dan 40 hl / ha. Gisting en rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten, sur lie met bâtonnage en met volledige malolactische omzetting.
Bodem: Ondergrond van mergel met leem aan de oppervlakte

Omschrijving: in de neus rijpere fruitaroma’s zoals gele appel, perzik, meloen en peer, met de Blauw-typerende aroma’s van toast, ceder, kruidnagel, boter, vanille en vleugje tabak. In de mond stimuleren de opwekkende zuren ook frissere smaken van citroen en yoghurt als aanvulling op het complexe aromapalet. Mooie balans tussen romigheid en frisse zuren die bijdraagt aan een lange afdronk.

Bijzonderheden: Opbrengst van minder dan 40hl/ha. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans. Het is met 22 hectare het grootste wijndomein van België.

GEN20CYB

Datasheet

Jaargang
2020
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.