Syrah • Weingut Achs | 2020

€ 26,37
€ 29,30
10% korting
Inclusief belasting

De diepe paarse kleur bereidt ons al voor op de volle wijn die ons te wachten staat. Zwart fruit voert de boventoon, zoals zwarte kersen en bramen, maar de typische aroma’s van peper, aangevuld met cacao en ceder van de houtopvoeding voegen een aangename complexiteit toe. Een krachtige rode wijn die zijn structuur ontleent aan de stevige rijpe tannines. Decanteren aanbevolen.

Wijn-spijs: gegrilde entrecote met geroosterde knolgroenten

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, Ried: Ungerberg, Spiegel. Biodynamisch gecertificeerd.
Druivenras: Syrah
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 1 g/l
Zuren: 5,6 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2045
Vinificatie: handmatige oogst. 15 dagen maceratie en vergisting in RVS vaten en vervolgens 16 maanden rijping in gebruikte barriques. Maart 2022 gebotteld.

Bodem: Zand op leembodem met kalk

Omschrijving: de diepe paarse kleur bereidt ons al voor op de volle wijn die ons te wachten staat. Zwart fruit voert de boventoon, zoals zwarte kersen en bramen, maar de typische aroma’s van peper, aangevuld met cacao en ceder van de houtopvoeding voegen een aangename complexiteit toe. Een krachtige rode wijn die zijn structuur ontleent aan de stevige rijpe tannines. Decanteren aanbevolen.

Bijzonderheden: de eerste 50 meter van deze wijngaarden zijn vaak te zanderig en droog voor Blaufränkisch, maar Syrah is hier op zijn best! Paul Achs is een echte volbloed wijnboer. Hij wil hetgeen in de wijngaard gebeurt met zo min mogelijk ingrijpen op fles brengen, volgens de biologisch-dynamische principes. In geen andere provincie in Oostenrijk schijnt de zon langer en krachtiger, daardoor is het vanzelfsprekend dat blauwe druiven met 80% de toon aangeven.

ACH20SY

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Oostenrijk
Regio
Neusiedlersee
Druif
Syrah
Wijnkenmerken
Biodynamisch
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.