Pannobile • Weingut Achs | 2020

€ 29,30
Inclusief belasting

Deze typische blend uit Burgenland toont het potentieel van deze twee Oostenrijkse druivenrassen. Rood fruit en sappigheid van de Zweigelt maar vooral veel bramen, zwarte kersen, bosbessen, peper en laurier van de Blaufränkisch, aangevuld met de kruidigheid afkomstig van de decente houtopvoeding. Een stevige maar rijpe tanninestructuur zorgt voor een fijne bite en biedt samen met de fijne zuren een volle maar tegelijkertijd ook elegante wijn op met een lange complexe afdronk.

Wijn-spijs: Hazenpeper. Zwiebelrostbraten

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, Ried: Ungerberg, Altenberg, Seufertsberg, Spiegel, Goldberg, Schafleiten, Zwicklacker. Biodynamisch gecertificeerd.
Druivenras: 70% Blaufränkisch, 30% Blauer Zweigelt
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 1 g/l
Zuren: 5,6 g/l zuren
Rijpingspotentie: 2022-2045
Vinificatie: handmatig geoogst. 17 dagen maceratie en vergisting in RVS vaten en vervolgens rijping op barriques waarvan 10% nieuw gedurende 17 maanden. Mei 2022 gebotteld.

Bodem: Zand op leembodem met kalk en rode kiezels, Muschelkalk

Omschrijving: deze typische blend uit Burgenland toont het potentieel van deze twee Oostenrijkse druivenrassen. Rood fruit en sappigheid van de Zweigelt maar vooral veel bramen, zwarte kersen, bosbessen, peper en laurier van de Blaufränkisch, aangevuld met de kruidigheid afkomstig van de decente houtopvoeding. Een stevige maar rijpe tanninestructuur zorgt voor een fijne bite en biedt samen met de fijne zuren een volle maar tegelijkertijd ook elegante wijn op met een lange complexe afdronk.

Bijzonderheden: alle wijnmakers van de Pannobile-groep maken een voor dit gebied zo typisch mogelijke wijn in het absolute topsegment. Paul Achs is een echte volbloed wijnboer. Hij wil hetgeen in de wijngaard gebeurt met zo min mogelijk ingrijpen op fles brengen, volgens de biologisch-dynamische principes. In geen andere provincie in Oostenrijk schijnt de zon langer en krachtiger, daardoor is het vanzelfsprekend dat blauwe druiven met 80% de toon aangeven.

ACH20PAN

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Oostenrijk
Regio
Neusiedlersee
Druif
Cuvée
Wijnkenmerken
Biodynamisch
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.