Bisamberg Wiener Gemischter Satz DAC Petershof • Weingut Christ | 2023

€ 20,30
Inclusief belasting

Een andere mix in de wijngaard zorgt voor een ander aromapalet: rijpe appel, abrikoos, kersenbloesem, sinaasappel en kweepeer met een heerlijke minerale inslag van natte steen en kiezel. Ook hier kleine spicy touches, als in spekkoek: kaneel, nootmuskaat, kardemom en peper en daarnaast invloed van de rijping sur lie die zorgt voor een aroma van biscuitjes en versgebakken Madeleines. Mooie balans tussen frisheid en body met een lange complexe afdronk die als verrassing een kleine zilt elementje toont.

Wijn-spijs: gebakken tarbot met beurre blanc en gewokte peultjes. Wiener Schnitzel met citroen.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wenen - Bisamberg (binnen Ried Wiesthalen): oude stokken, wijngaard aangelegd in 1980
Druivenras: Als Gemischter Satz aangeplant: Weissburgunder, Riesling, Chardonnay, Welschriesling, Grüner Veltliner en nog andere rassen
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 3,5 g/l
Zuren: 4,9 g/l
Rijpingspotentie: 2024-2030
Vinificatie: Met de hand geoogst. Na een gedeeltelijke schilinweking van 4 uur vergist de wijn op RVS vaten met vervolgens nog rijping sur lie.
Bodem: Klei met lagen van kristallijn gesteente

Omschrijving: Een andere mix in de wijngaard zorgt voor een ander aromapalet: rijpe appel, abrikoos, kersenbloesem, sinaasappel en kweepeer met een heerlijke minerale inslag van natte steen en kiezel. Ook hier kleine spicy touches, als in spekkoek: kaneel, nootmuskaat, kardemom en peper en daarnaast invloed van de rijping sur lie die zorgt voor een aroma van biscuitjes en versgebakken Madeleines. Mooie balans tussen frisheid en body met een lange complexe afdronk die als verrassing een kleine zilt elementje toont.

Bijzonderheden: "De Oostenrijkse hoofdstad Wenen telt 580 hectare wijngaarden. De toplocatie aan de linkeroever van de Donau, rondom de Bisamberg, is in handen van het beroemde Weingut Christ. Vollblutwinzer Rainer Christ streeft perfectie na en toont zo de veelzijdigheid van Wiener Gemischter Satz. De wijngaard Petershof wordt sinds de aanplant in 1980 biologisch bewerkt en is daarmee de oudste bio-gecertificeerde wijngaard van Wenen."

CHR23GSBP

Datasheet

Jaargang
2023
Land
Oostenrijk
Regio
Wien
Druif
Gemischter Satz
Wijnkenmerken
Biologisch
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.